Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un mare semnal de alarmă: Cifre înfricoşătoare în privinţa consumatorilor de droguri

Agentia Nationala Antidrog

Cifreinfricosatoare !

In Romania suntpeste 780.000 consumatoriocazionali de droguriilegale, cu varstacuprinsaintre 14-64 ani . In randulstudentilor se apreciaza un numar de 100.000 consumatoriocazionalisi al elevilor de 120.000 .Cifreleinaintate de Centul International AntidrogsipentruDrepturileOmului au la bazaRecensamantulpopulatiei din anul 2012 siprocentele din RaportulAgentieiNationaleAntidrog,privindprevalenta de-a lungulvietii .

In anul 2008 in Romania existau 220.000 consumatori,comparativ cu 780.000 consumatori in anul2012 .Acestlucru a fostposibilintrucatAgentiaNationalaAntidrog, a trecutprintr-o reorganizareneinspirata( sinucigasa) facuta de GuvernulBoc, perioada in care Romania era lovita de valuletnobotanicelorsicandAgentia a pierdutsumeimportante din fondurileeuropenenerambursabile,darsi o pierderesemnificativa de specialisti . In Anii 2010-2015 Planul de ActiuneAntidrog a fost partial saudelocaplicat din lipsa de fonduri, atat in ceeaceprivestePlanul National cat siProgramul de Interes Nationaladresat ONG-urilor .

Mass media siopiniapublicatrebuiesainteleagacaAgentiaNationalaAntidrog, nu este o Agentie , ci o simpladirectie in cadrulMinisteruluiAfacerilor Interne , condusa de un director si nu de un secretar de stat cum ar fi normal , ceeace face caautoritateasa, sa fie multscazuta fata de amploareafenomenului .

CIADO Romania se intreaba; care esteintentiaguvernantilor in conditiile in care,nicidupa 6 ani de corespondenta, nu se intelegecapozitionareaAgentieiNationaleAntidrog in cadrulMinisteruluiAfacerilor Interne nu esteproductivasicaloculsau, ar fi in subordineaprimuluiministru cu rang de Agentiebugetatacorespunzatorfenomenuluisiprovocarilor ?Ce se vaintampladacadoar 10 % dintreconsumatoriiocazionalivordevni dependenti ?, se anunţă într-un comunicad de presa.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.