Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un medicament împotriva COVID-19, făcut doar din PLANTE, intră în teste

Twitter
coronavirus

Primul medicament fitofarmaceutic este aprobat pentru studiu clinic de Agenţia Naţională a Medicamentelor din India pentru COVID-19, se va desfăşura în 12 centre din India pe 210 pacienţi. Rezultatele sunt așteptate în octombrie, dar AQCH şi-a arătat eficienţa împotriva SARS-Cov-2 în studii in vitro.

AQCH - aşa se numeşte primul medicament derivat din plante care intră în studii clinice pentru COVID-19, scrie mediafax.ro.

Citește și: Klaus Iohannis șochează! Demers anti-românesc

Gigantul Sun Pharma a primit aprobare de la Agenţia Naţională a Medicamentelor din India pentru efectuarea fazei a II-a a studiilor clinice care vor fi realizate în 12 centre din India pe 210 pacienţi infectaţi cu COVID.

Deja medicamentul a dat rezultate promiţătoare pe studiile in vitro pe care experţii companiei le-au realizat în colaborare cu un institut din Italia.

Citește și: Ordin urgent al lui Marcel Vela! Se face lumină: ‘Nu are atribuții’

AQCH ar funcţiona ca un antiviral eficient împotriva SARS-COV-2, deşi iniţial el a fost creat pentru febra Dengue, o febră hemoragică severă care apare în ţările asiatice şi africane.

„Preparatul fitofarmaceutic este un preparat care are la bază extracte de plante sau combinaţii de plante, dar care au efect farmacologic, sunt substanţe la fel ca şi substanţele active medicamentoase, doar că provin din plante, ele au efecte terapeutice dar cu mult mai puţine reacţii adverse decât au substanţele active care de obicei sunt de sinteză. Sunt condiţionate şi preparate exact ca un medicament, de aceea trebuie să treacă prin studii clinice. Dacă îşi dovedeşte eficienţa şi siguranţa, îl putem aduce în România după ce se termină studiile clinice de fază 3, eu zic că la începutul anului viitor”, spune Dragoş Damian, reprezentant al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente.

Citește și: Furie totală! Codrin Ștefănescu a explodat: ‘Să se rupă norii, să se cutremure pământul’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.