Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un membru al CNA vrea să interzică definitiv cătuşele la TV: 'Să respectăm CEDO'

SONY DSC

Cât de curând nu vom mai vedea grei încătuşaţi la televizor. Cel puţin aşa vrea un important membru al CNA care salută una dintre ultimele decizii ale CEDO.

Detalii aici: DECIZIE CEDO Mediatizarea arestării unui important funcţionar public e contrară art. 8

Valentin Alexandru Jucan atrage atenţia asupra deciziei CEDO şi transmite că acest lucru trebuie să se întâmple cât de curând în România. Cătuşele trebuie interzise la televizor. " Curtea Europeană a Drepturilor Omului – CEDO, a constatat faptul că imobilizarea unei persoane în cătușe și plimbarea acesteia prin fața presei constituie un tratament degradant, interzis de articolul 3 al Convenției. Această constatare este parte a deciziei pronunțate de Curte, astăzi, 9 iunie, în dosarul Popovi contra Bulgariei, speță în care a fost analizată procedura după care se poate înregistra video și difuza reținerea unei persoane. Astfel, instanța europeană a apreciat că difuzarea acestor imagini reprezintă ingerință în dreptul la viață privată, drept consacrat de articolul 8 din Convenție.

Vezi și: Disperare la PNL: Liberalii se roagă de Tăriceanu. Răspunsul ALDE

În acest context, formulez în nume propriu și solicit public Consiliului Național al Audiovizualului – C.N.A., clarificarea aspectelor care țin de modul în care astfel de imagini pot fi difuzate, cu atât mai mult cu cât prevederile articolului 42 din Decizia 220 a C.N.A. NU au fost respectate și aplicate niciodată. Totodată, consider că posturile de televiziune au datoria de a citi cu atenție hotărârea Curții și de a-și însuși decizia acesteia, ținându-se cont de faptul că această măsură se constituie în precedent. Față de cele menționate, este de concluzionat faptul că România se poate situa în procese similare, cu atât mai mult cu cât actul justiției este, de prea multe ori, transformat în scandal mediatic cu scopul de a obține rating sau influență politică.", a scris Jucan pe facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.