Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un membru CSM e de acord cu anchetele printre magistraţi: 'Trebuie să curăţăm sistemul'

judecatori

Judecătorul Adrian Bordea, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a declarat, luni, la Ploieşti, că acţiunile justiţiei care vizează magistraţi demonstrează că aceasta "îşi face datoria", punctând că sistemul judiciar trebuie "curăţat" de 'ceea ce nu este bun'.

"Anul trecut au fost sancţionaţi foarte mulţi procurori şi judecători, au fost trimişi în judecată procurori şi judecători, ceea ce înseamnă că Inspecţia Judiciară a Consiliului Magistraturii îşi face datoria, parchetele îşi fac datoria şi anume trebuie să curăţăm sistemul judiciar de ceea ce nu este bun. (...) Câtă vreme există asemenea cazuri, înseamnă că parchetele îşi fac datoria", a spus Bordea, întrebat fiind cum comentează CSM dosarele instrumentate de procurorii prahoveni care vizează magistraţi.

Potrivit lui Bordea, în cursul anului trecut 19 judecători au fost sancţionaţi disciplinar, numărul fiind catalogat drept unul "foarte mare". "Ştiu că anul trecut în jur de 19 judecători au fost trimişi în judecată disciplinară. (...) Eu consider că niciun magistrat judecător sau procuror nu ar trebui să fie în această situaţie, deci mie mi se pare un număr foarte mare", a afirmat membrul CSM. Adrian Bordea a arătat că magistraţii sunt oameni cu defecte şi puncte tari, punctând că cei care nu îşi pot menţine integritatea "trebuie să se retragă".

"Sunt situaţii, societatea românească este cea care dă magistraţi. Noi nu suntem în afara limitelor şi incapacităţilor societăţii româneşti, suntem la fel, oameni, cu defectele noastre, cu punctele noastre tari, însă cei care nu pot să reziste din punct de vedere moral, din punctul de vedere al integrităţii, al imparţialităţii, trebuie să se retragă", a mai declarat Bordea. Judecătorul Adrian Bordea a participat, luni, la prezentarea raportului de activitate al Curţii de Apel Ploieşti pentru anului 2015, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.