Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un membru marcant al Comisiei SRI a răbufnit după anunțul Guvernului: 'Desecretizarea protocoalelor nu va aduce nimic nou şi nici va schimba ceva'

www.profit.ro
SRI

Premierul Viorica Dăncilă a cerut vineri desecretizarea protocoalelor secrete de colaborare întocmite de SRI cu diverse instituţii. De asemenea, Tudorel Toader a anunţat la rândul său ca va cere luni ca Ministerul Public şi DNA să facă aceleaşi lucruri privind protocoalele încheiate cu serviciul secret.

Cu toate acestea, Cezar Preda, membru al comisiei parlamentare de control al activităţii SRI, susţine într-un interviu acordat RFI că aceste evoluţii nu vor aduce nicio schimbarea să stării de fapt şi nici nu vor scote nimic nou la iveală.

"Desecretizarea lor nu va aduce absolut nimic nou şi nu va schimba cu absolut nimic starea de fapt. Dacă aceste protocoale au avut un caracter legal, au avut o componentă legală, limitativă şi bazată pe ceea ce înseamnă securitatea naţională, lucrurile vor rămâne aşa, nu vor schimba cu nimic nici modul în care este perceput domnul Dragnea, nici modul în care sunt percepuţi cei care acum se toarnă între ei şi care, culmea, acuzau că există un stat paralel şi toată România a văzut de fapt că ei erau statul paralel, ei erau în mijlocul acestui stat paralel, în care puneau guverne, puneau oameni pe funcţii importante, în urma unor întâlniri informale în spaţii private”, a susţinut Cezar Preda.

ALERTĂ de ULTIMĂ ORĂ de la meteorologi: Ploi abundente, ninsori şi vânt puternic. Capitala și 32 de județe sub avertizare

Deputatul a subliniat că speră ca aceste demersuri făcute acum privind desecretizarea protocoalelor să fie făcute doar în baza legii şi să nu urmărească interese ascunse.

Lovitură de teatru! CCR 'dă cu flit' Comisiei Europene: NU mai vrea să participe la discuţiile pe MCV

"Pentru mine ca parlamentar acest lucru înseamnă că vreau să se respecte legea. Dacă legea prevede desecretizarea acestor protocoale, este foarte bine. Dacă acest lucru este cerut în cadrul unui plan, unui scenariu făcut de domnul Dragnea, împreună cu doamna Dăncilă, împreună cu preşedintele comisiei de control, asta-i altceva. Eu aşa văd lucrurile”, a subliniat Cezar Preda.

În plus, parlamentarul a condamnat faptul că în funcţie de problemele penale a celor aflaţi în fruntea statului se setează agenda publică.

“Toată cascada asta a solicitărilor este în funcţie de ce se întâmplă pe agenda zilei, depinde ce turnătorie ordinară mai apare în fiecare seară la televizor şi reacţia este la nivel guvernamental. Este foarte grav, din punctul meu de vedere, că România ajunge să-şi conducă destinele prin Guvernul său, funcţie de problemele pe care le au anumiţi oameni politici”, a afirmat parlamentarul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.