Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un miliardar în criptomonede a salvat cu fonduri două companii cripto cu probleme financiare

npr.org
Sam Bankman-Fried

Miliardarul în criptomonede Sam Bankman-Fried a salvat cu fonduri două companii cripto cu probleme financiare, în condiţiile că nu există bănci centrale dispuse să le susţină, transmite CNBC, conform news.ro.

Miliardarul Sam Bankman-Fried a semnat acorduri pentru salvarea a două firme, în decurs de două săptămîni: o cvasi-bancă numită BlockFi, şi Voyager Digital, o firmă de brockeraj care lucrează cu active digitale.

FTX, platforma de tranzacţionare de criptomonede, deţinută de Bankman-Fried, a convenit marţi să ofere BlockFi

O facilitate de credit revolving în valoare de 250 de milioane de dolari.

Bankman-Fried a spus că finanţarea va ajuta BlockFi ”să navigheze pe piaţă de pe o poziţie puternică”.

Anunţul a fost făcut după ce BlockFi a anunţat luna aceasta că va concedia 20% dintre angajaţi.

BlockFi nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii.

Săptămâna trecută, Voyager Digital a anunţat că Alameda Research, o firmă de cercetare cantitativă a lui Bankman-Fried, îi va oferi o finanţare de 500 de milioane de dolari.

Scăderea valorii monedelor digitale în ultimele săptămâni a făcut ca multe companii din acest sector să aibă probleme financiare.

Bitcoin şi alte criptomonede scad puternic, pe măsură ce piaţa se confruntă cu creşterea dobânzilor de către Rezerva Federală şi cu prăbuşirea de 60 de miliarde de dolari a terraUSD, o aşa-numită monedă stabilă, şi a monedei soră Luna.

Săptămâna trecută, criptocreditorul Celsius a oprit toate retragerile din conturi, dând vina pe ”condiţiile extreme de piaţă”.

Firma, care preia criptomonedele utilizatorilor şi le împrumută pentru a obţine randamente mai mari, se crede că are sute de milioane de dolari plasate într-o criptomonedă derivată ilichidă numită stETH.

Fondul de cripto Three Arrows Capital a fost forţat să lichideze plasamentele cu efect de levier pe diferite criptomonede, potrivit Financial Times.

Miercuri, Voyager a dezvăluit amploarea daunelor cauzate de necazurile lui 3AC. Compania a declarat că va suporta o pierdere de 650 de milioane de dolari din împrumuturile acordate către 3AC, dacă compania nu plăteşte. 3AC a împrumutat 15.250 de bitcoin, în valoare de peste 300 de milioane de dolari până miercuri, şi 350 de milioane de dolari în monede stabile USDC.

3AC a cerut o rambursare iniţială de 25 de milioane de dolari în USDC până pe 24 iunie şi rambursarea integrală a întregului sold al USDC şi bitcoin până pe 27 iunie, a spus Voyager, adăugând că nicio sumă nu a fost încă rambursată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.