Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un minor din Bistriţa, cercetat pentru omor calificat: A produs trei accidente pe DN 17, în Ajunul Bobotezei

houstonchronicle.com
extradare catuse

Minorul în vârstă de 16 ani, care în Ajunul Bobotezei a produs trei accidente pe DN 17, în judeţul Bistriţa-Năsăud, intrând în grupuri de persoane care circulau pe marginea drumului, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, va fi cercetat pentru omor calificat, după ce două dintre victime au decedat, procurorii având indicii că acesta ar fi comis faptele cu intenţie, potrivit datelor comunicate, joi, Agerpres de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

Iniţial, cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa, care deschisese dosar penal având ca obiect infracţiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul neînmatriculat şi părăsirea locului accidentului. În urma accidentelor, două fete, în vârstă de 16, respectiv 14 ani au decedat, iar alte patru persoane au fost rănite.

Ulterior, încadrarea s-a schimbat din ucidere din culpă în omor calificat şi din vătămare corporală din culpă în tentativă de omor calificat, cazul fiind preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, procurorii motivând că au avut în vedere "modalitatea de săvârşire a faptelor de către inculpat, din probele administrate rezultând că în mod intenţionat s-a îndreptat spre grupurile de persoane".

Pentru faptele sale, adolescentul de 16 ani, aflat în prezent în stare de arest preventiv, riscă închisoare între 15-25 ani sau detenţiune pe viaţă pentru omor calificat şi între 10-20 ani pentru tentativă la omor calificat, la care se adaugă pedepsele pentru celelalte infracţiuni: conducerea unui autovehicul neînmatriculat şi fără a deţine permis de conducere, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi fugă de la locul accidentului.

În ceea ce priveşte stadiul cercetărilor, procurorii au precizat pentru AGERPRES că nu se poate estima data soluţionării, întrucât probaţiunea este complexă. Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, minorul de 16 ani nu este primul şofer care a produs un accident pe raza judeţului şi a fost cercetat pentru omor, existând trei dosare înregistrate în ultimii ani în care s-a dispus trimiterea în judecată a unor inculpaţi pentru fapte similare, doi dintre aceştia primind condamnări definitive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.