Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un mizilic: Elon Musk va primi un bonus de 346 milioane de dolari, în urma creșterii valorii de piață a Tesla

elon musk

Elon Musk, directorul general al producătorului de mașini electrice Tesla, se apropie de plata primei tranșe de opțiuni, în valoare de 346 milioane dolari, dintr-un pachet de remunerație record, după ce valoarea acțiunilor companiei s-a dublat în ultimele trei luni, anunță Reuters.

Acțiunile Tesla au crescut luni cu 9%, până la un nivel record și mai au nevoie de o creștere de 6% pentru ca valoarea de piață a companiei să atingă 100 de miliarde de dolari și să rămână la această valoare o perioadă, pentru ca Musk să primească primele 12 tranșe de opțiuni, informează mediafax.ro.

Citește și: Ludovic Orban îi ‘cinstește’ pe traseiști cu funcții! Numire discutabilă

Pentru ca Musk să primească tranșele ulterioare, în condițiile pachetului negociat în 2018, valaorea de piață a companiei ar trebui să continue să crească cu 50 de miliarde de dolari în perioada de 10 ani a acordului, miliardarul câștigând pachetul complet în cazul în care capitalizarea de piață a companiei va atinge 650 miliarde de dolari, urmând să atingă mai multe obiective de venituri și profit.

O plată completă pentru Musk ar depăși orice altă plată care a fost acordată anterior șefilor de companii din SUA, potrivit Institutional Shareholder Services, un consultant care a recomandat investitorilor să respingă acordul cu Musk la momentul negocierii.

Citește și: Detalii despre situația financiară a Cristinei Țopescu- Cât câștiga și ce afaceri avea

Musk nu primește salariu sau bonusuri, ci doar opțiuni care se bazează pe valaorea de piață a Tesla și o serie de repere pentru creșterea companiei.

Potențiala plată a lui Musk este comparabilă cu cele 638 de milioane de dolari primiți de fondatorul Snap Inc, Evan Spiegel, în 2017, după oferta publică inițială a companiei. În 2018, CEO-ul Walt Disney, Robert Iger, a obținut acțiuni în valoare de 149,6 milioane dolari, inclusiv prime legate de achiziționarea de către Disney de active de film și televiziune de la Twenty-First Century Fox.

Citește și: Cristina Țopescu, incinerată fără inimă! Motivul pentru care i-a fost scos organul .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.