Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un mort şi mai mulţi răniţi după ce valuri neobişnuit de mari au lovit zonele de coastă din sudul și sud-estul Africii de Sud / VIDEO

twitter.com
valuri africa

Un mort şi mai mulţi răniţi după ce valuri neobişnuit de mari au lovit zonele de coastă din sudul și sud-estul Africii de Sud

Valuri neobişnuit de mari, combinate cu vânturi violente, au lovit în weekend zonele de coastă din sudul şi sud-estul Africii de Sud, lăsând în urmă cel puţin un mort, mai mulţi răniţi şi pagube însemnate, au informat luni media locale, transmite agenţia Xinhua, conform Agerpres.

O femeie vârstnică şi-a pierdut viaţa, iar un bărbat a fost rănit în timpul mareei de primăvară care a început sâmbătă şi a afectat restaurante şi case, dar şi autovehicule, de-a lungul zonelor de coastă din provinciile Western Cape şi Eastern Cape.

"Am înţeles că ea a fost luată de un val care a pătruns în parcare şi, din păcate, a decedat în acest incident ce pare asociat cu condiţiile meteorologice", a declarat purtătorul de cuvânt al National Sea Rescue Institute, Craig Lambinon, în legătură cu femeia decedată.

"De asemenea, un bărbat a fost rănit şi a fost transportat la spital", a adăugat el.

"Au fost pagube destul de extinse pe coastă", a precizat purtătorul de cuvânt.

Fotografii şi imagini video cu valuri înalte care au măturat maşini parcate în Gordon's Bay, în apropierea capitalei legislative Cape Town, sau care au provocat pagube restaurantelor din apropiere de apă, au devenit virale pe reţelele sociale începând de sâmbătă.

Într-un incident separat, cel puţin şapte persoane au fost rănite pe coasta sudică a provinciei KwaZulu-Natal, după ce un val uriaş a lovit duminică după-amiază un restaurant situat pe plajă. La acel moment, localul era plin de clienţi, au relatat media locale.

Institutul Naţional de Meteorologie din Africa de Sud a emis o avertizare de intemperii, fiind vizată coasta de 3.000 de kilometri a ţării.

Serviciile pentru intervenţii de urgenţă au îndemnat populaţia să manifeste prudenţă, iar mai multe plaje din regiune au fost închise.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.