Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un muzeu dedicat filosofului Confucius, inaugurat în China în 2018

adevarul.ro
Confucius

Un muzeu dedicat lui Confucius, aflat în prezent în etapa de construcţie în localitatea natală a celebrului filosof chinez, va expune peste 700.000 de obiecte, inclusiv documente ce provin din familia acestuia, au anunţat sâmbătă reprezentanţi ai instituţiei muzeale, citaţi de Xinhua şi AGERPRES.

Planurile oficiale ale muzeului, ce va fi inaugurat în a doua jumătate a anului 2018, au fost finalizate în urma unei întruniri a experţilor chinezi, organizată la începutul acestei luni în oraşul Qufu din provincia Shandong, după opt ani de negocieri.

Corpul principal al muzeului din Qufu va beneficia de un spaţiu expoziţional cu suprafaţa de 11.000 de metri pătraţi, depozite care ocupă 7.000 de metri pătraţi şi un centru de restaurare a patrimoniului cultural, care se va întinde pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi, a precizat curatorul adjunct al instituţiei, Yang Jinquan.

Citeşte şi: Fost senator celebru revine în muzică: va cânta alături Laura Bretan

Obiectele ce vor fi prezentate în acest muzeu includ peste 300.000 de documente provenind din familia lui Confucius şi care datează din timpul dinastiei Ming (1368-1644) şi până în 1948. Ele dezvăluie o serie de detalii despre istoria acestei familii, inclusiv din perioada feudală.

Muzeul va expune şi peste 40.000 de cărţi datând din perioada dinastiei Song (960-1279) şi peste 8.000 de articole vestimentare şi accesorii din timpul dinastiilor Ming şi Qing.

Confucius (551 î.e.n. - 479 î.e.n.), educator şi filosof, a pus bazele confucianismului, o şcoală de doctrină religioasă, filosofică şi morală, care a influenţat profund generaţiile chineze ulterioare. El a fost, de asemenea, prima persoană din China care a înfiinţat şcoli private, la cursurile cărora erau primiţi elevi provenind din toate categoriile sociale.

Citeşte şi: Leonardo DiCaprio și Martin Scorsese vor colabora la un nou proiect cinematografic .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.