Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un muzeu dedicat legendarei soprane Maria Callas va fi inaugurat la Atena

greekreporter.com
Maria Callas

Un nou muzeu dedicat legendarei soprane Maria Callas va fi inaugurat la Atena în 2023 cu ocazia centenarului naşterii sale, au anunţat miercuri reprezentanţii municipalităţii elene, informează AFP.

Acest muzeu, a cărui inaugurare este programată în vara anului 2023, va expune "preţioase arhive istorice, înregistrări live rare, o colecţie unică de discuri şi obiecte personale" ale Mariei Callas, a precizat într-un comunicat Primăria din Atena.

Colecţia include un album înregistrat în perioada şcolară a renumitei interprete de operă, cărţi şi partituri cu autograful acesteia, costume de scenă purtate de ea în spectacole de operă şi fotografii.

Zeci de instituţii elene şi colecţionari privaţi, printre care şi familiile artiştilor decedaţi Alekos Dassianos, Dimitris Mytaras şi Panagiotis, au contribuit la alcătuirea colecţiei viitorului muzeu, a precizat Primăria din Atena.

Unele dintre obiecte au fost donate de Scala din Milano, Metropolitan Opera din New York, Teatro La Fenice din Veneţia şi Arena di Verona, unde Maria Callas şi-a făcut debutul italian în 1947.

Născută la New York într-o familie de imigranţi greci în 1923, Sophia Cecilia Anna Maria Kalogeropoulou a locuit la Atena din 1937 până în 1945, după despărţirea părinţilor ei, potrivit Agerpres.

A urmat cursurile de canto ale Conservatorului Naţional din Grecia şi a debutat la Opera Regală din Atena în 1941.

După o carieră internaţională prestigioasă, care s-a întins pe o durată de peste trei decenii, şi după o relaţie cu magnatul grec Aristotel Onassis, celebra cântăreaţă a murit la Paris în 1977, la vârsta de 53 de ani.

Cenuşa ei a fost dispersată în Marea Egee doi ani mai târziu. Un precedent muzeu dedicat Mariei Callas, care expunea o colecţie mai puţin bogată, a fost deschis pentru public, tot la Atena, din 2002 până în 2008.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.