Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un muzeu din Torino, în centrul unei dispute politice pentru o reducere acordată vizitatorilor vorbitori de arabă

scandal

O reducere acordată vizitatorilor vorbitori de arabă de către Muzeul Egiptean din Torino, nordul Italiei, a adus conducerea acestei instituţii în mijlocul unei dispute politice, după ce ideea a fost criticată de către partidul de extremă-dreapta "Fraţii Italiei" (FdI), informează DPA. Duminică, purtătorul de cuvânt al FdI, Federico Mollicone, a respins ideea temporară de a primi doi vizitatori vorbitori de arabă la preţul unui singur bilet, calificând-o drept "ideologică şi anti-italiană" şi l-a ameninţat cu represalii pe directorului muzeului, Christian Greco, anunţă Agerpres.

Pe de altă parte, ministrul culturii, Dario Franceschini, din partea Partidului Democrat (centru-stânga), a sărit în apărarea lui Greco luni, scriind pe Twitter că directorul este "o persoană competentă şi independentă, cu experienţă internaţională".

Intervenind în dispută, Stefano Schwarz, un candidat pentru parlament din partea partidului de stânga Liberi şi Egali, a anunţat un marş pro-Greco, în afara muzeului, luni după-amiaza, la care pot participa "persoane de orice confesiune religioasă".

FDI face parte din alianţa de dreaptă a fostului premier Silvio Berlusconi, care conduce în sondaje înainte de alegerile generale din 4 martie. Partidul, cu origini neofasciste, s-a făcut remarcat prin poziţia sa eurosceptică şi anti-imigraţie.

Vineri, lidera FDI, Giorgia Meloni, a condus un protest în afara Muzeului Egiptean, în timpul căruia l-a acuzat pe Greco de "discriminarea" italienilor şi de "favorizarea unei anumite religii".

Într-o întâlnire avută cu aceasta, Greco a declarat că prin ideea sa, el a încercat să ofere minorităţilor o legătură culturală cu colecţia muzeului.

Iniţiativa sa are loc în contextul în care Torino are o populaţie mare de imigranţi, dintre care circa 5.000 de egipteni, iar muzeul său dedicat culturii Egiptului Antic este întrecut doar de cel similar din Cairo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.