Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou ASALT asupra lui Dragnea a eșuat! De ce eșuează mereu orice tentativă de înlăturare a 'DICTATORULUI' care conduce cu mână de fier PSD

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea rade zambet Inquam Photos

Suntem după un nou asalt al opoziției din PSD asupra președintelui Liviu Dragnea. De aproximativ doi ani se tot fac eforturi pentru înlăturarea sa din fruntea partidului, dar de fiecare date încercările au eșuat mai mult sau mai puțin penibil. Tot de fiecare dată încercările s-au încheiat și cu excluderea sau marginalizarea contestatarilor.

Citește și: SONDAJ CURS - SURPRIZE spectaculoase în București în ceea ce privește încrederea în personalitățile politice (OMNIBUS)

De aproape fiecare dată Opoziția internă (li se mai spune și Puciști) au încercat să atace prin manevre la nivelul baronilor care își conduc într-o măsură mai mare sau mai mică baronatele în același ”stil Dragnea” pe care îl condamnă ei la ”Dicator”. De la negocieri secrete, înțelegeri ascunse și chiar și documente semnate împreună... toate au fost încercate de cei care și-au dorit înlăturarea lui Liviu Dragnea. Toate aceste tentative au un numitor comun - se încheiau printr-un vot sau voturi în Comitetul Executiv Național, adică exact forul pe care Liviu Dragnea îl controlează cel mai bine.

Singura dată când lui Liviu Dragnea i-a fost cu adevărat teamă și a fost speriat și foarte aproape de o abandonare a fost în momentul în care fostul premier Sorin Grindeanu a refuzat să demisioneze și PSD-ALDE au inițiat moțiunea de cenzură împotriva guvernului. Dovadă a fost votul strâns prin care Liviu Dragnea a supraviețuit.

Acest lucru înseamnă că atât timp cât contestatarii/revoluționarii/puciștii vor încerca să ”îl facă” pe Liviu Dragnea pe terenul pe care el îl cunoaște cel mai bine orice tentativă va sfârși jalnic și penibil. (a se vedea cazul fostului ministru al Apărării, Mihai Fifor, umilit în cel mai înalt grav - pus public să mulțumească șefului partidului pentru că l-a lăsat să își dea demisia deși își dorea atât de mult să rămâne ministru). Contestatarii vor avea șanse mari de succe în momentul în care vor reuși să ducă lupta decisivă pe un teren pe care Liviu Dragnea nu îl controlează.

Dar să o luăm pe rând:

Vezi și: RECORD greu de atins - PSD a schimbat 21 de miniștri în aproape doi ani de guvernare

Prima problemă pentru Liviu Dragneaa venit atunci când a vrut să îl schimbe pe Sorin Grintdeanu din funcția de prim-ministru. Fostul premier s-a ținut tare și cu ajutorul lui Victor Ponta a mers la bătaie și a silit PSD-ALDE să depună moțiune împotriva sa. Asta după ce anterior reusise în CExN să provoace excluderea lui Ponta și Grindeanu, fara insă să reușească căderea guvernului. La votul pe moțiunea de cenzură Liviu Dragnea a avut emoții până în ultima clipă pentru că a fost la limită pentru a pierde tot.

A II-a oară a urmat războiul cu Mihai Tudose. Deși fostul premier dădea impresia că se va duce la luptă până la capăt și chiar își adunase și oaste parlamentară în acest sens, acesta a încercat să o ia pe scurtătură și să încerce o bătălie în CExN al PSD în baza promisiunilor unor baroni. Surpriză... și-a dat seama la fața locului că un eventual vot i-ar fi defavorabil și a cedat fără luptă retragându-se din funcție.

A venit apoi celebrul Apel semnat de 28 de lideri ai PSD. Aproape în exclusivitate și această acțiune s-a bazat pe baroni. După atacuri dure și o impresie general că lucrurile se vor sfârși rău pentru Livu Dragnea, în chiar noaptea de dinaintea ședinței cruciale a CExN-ului mai toți baronii s-au sucit. Decizia a venit implacabil: doi din capii rebeliunii au fost exclusi din partid (Marian Neacșu, fostul secrear general al PSD și Adrian Țuțuianu, fostul vicepreședinte național și președinte al PSD Dâmbovița).

Cum după fieacare astfel de încercare Liviu Dragnea a devenit și mai puternic... și acum acesta a prins momentul și a folosit la maxim oportunitatea pentru a scăpa de incomozi și a forțat-o pe Gabriela Firea, primarul general al Capitalei să plece din toate funcțiile deținute în partid și prin vot să îl scoată din guvern pe puternicul baron Paul Stănescu.

În acest moment Liviu Dragnea este mai puternic ca oricând și insuflă frică peste tot. Chiar și președintele Klaus Iohannis a recunoscut public acest lucru și că are din ce în ce mai puțină masă de manevră pentru a i se opune. Comitetul Executiv Național al PSD este acum controlat 100 la sută. Orice breșă care poate fi făcută se poate face numai și numai în afara CExN-ului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.