Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE Un nou ATENTAT comis de Statul Islamic CUTREMURĂ lumea: Peste 100 de morți / VIDEO

twitter.com
pakistan atentat

Un atentat sinucigaş revendicat de gruparea Statul Islamic (SI) s-a soldat cu cel puţin 70 de morţi joi seara, fiind îndreptat împotriva unui sanctuar sufit în sudul Pakistanului şi a şocat întreaga ţară după o serie de alte atentate care au avut loc la începutul săptămânii, informează AFP.

UPDATE: Agențiile internaționale de presă relatează că numărul morților a trecut de 100 și că în continuare zeci de răniți sunt duși spre spitale. În context s-a făcut și apel la populație pentru donarea masivă de sânge.

'Pentru moment 70 de persoane au fost ucise şi mai mult de 50 au fost rănite', a declarat pentru AFP inspectorul general al poliţiei din provincia Sindh, A.D.Khawaja, revizuind în creştere un precedent bilanţ de 35 de morţi, scrie agerpres.ro.

Citește și: Șoc, Șoc, Șoc! Klaus, divorțat de Carmen!

'Mulţi dintre răniţi sunt într-o stare critică şi vor fi transferaţi la Karachi' imediat ce transporturi aeriene vor fi desfăşurate în zonă, a adăugat el.

Deflagraţia a avut loc în oraşul Sehwan, la circa 200 de kilometri nord-est de oraşul portuar Karachi.

Citește și: Profesoara de română, soție de preot, mamă a 3 copii, arestată pentru relații sexuale cu un elev de la seminarul teologic: E și gravidă cu el / VIDEO

Atentatul a fost comis de un kamikaze care a intrat într-un sanctuar dedicat sfântului sufit Lal Shahbaz Qalandar, care a trăit în secolul al XIII-lea. Bărbatul kamikaze şi-a detonat centura cu explozibili printre zecile de enoriaşi care se aflau acolo, a precizat o sursă a poliţiei. Locul era plin de oameni în această seară de joi, considerată zi sacră pentru rugăciune de către această comunitate.

Atentatul a fost revendicat la scurt timp de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) prin organismul său de propagandă Amaq.

Citește și: Au făcut dragoste în sala de cinema din Suceava / VIDEO 18+

Premierul pakistanez Nawaz Sharif a condamnat atacul într-un comunicat. 'Un atentat împotriva unuia dintre noi este un atentat împotriva noastră a tuturor', a subliniat el.

La rândul său, puternicul şef al armatei, generalul Qamer Javed Bajwa, a îndemnat la calm, asigurându-i pe pakistanezi că 'forţele de securitate nu vor lăsa puteri ostile să învingă'.

Citește și: Face portretele vedetelor din…legume: Ce a folosit la portretul lui Donald Trump / VIDEO

Preşedintele pakistanez, Mamnoon Hussain, a dat asigurări că 'operaţiunile împotriva terorismului vor continua în toată ţara'. 'Nu vom lăsa oamenii nevinovaţi la cheremul teroriştilor şi vom răzbuna fiecare picătură de sânge', a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.