DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Un nou conflict Clotilde Armand - PNL în Primăria Sector 1. Acuzații grele lansate de ambele tabere

Primaria Sectorului 1
Primaria Sectorului 1

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, și consilierii locali de la PNL se ceartă marți din nou, scandalurile între aliații la guvernare devenind regula și nu excepția în sector.

Clotilde Armand a scris pe Facebook:

  • Astăzi, de la ora 15.00, vom avea o nouă ședință de Consiliu Local. Pe ordinea de zi se regăsesc, din nou, proiectele de hotărâre privind exercitarea dreptului la control al Consiliului Local al Sectorului 1 în vederea determinării cheltuielilor necesare pentru prestarea serviciului public de salubrizare pe raza teritorială a Sectorului 1 de către operatorul Romprest SA. Nu uitați că sunt peste 117 milioane de lei plus penalități de recuperat de la această companie - prejudiciul față de comunitatea locală. Așa cum recomandă Curtea de Conturi a României, ANRSC și cam toate instituțiile în cauză ale Statului Român. Reamintesc că la ședința de săptămâna trecută anumiți lideri PNL au venit la mine în cabinet înaintea ședinței să scot aceste proiete de pe ordinea de zi (sper să nu mai îndrăznească asta pentru că este infracțiune). N-am făcut-o iar domniile lor s-au transformat în timpul ședinței de Consiliu Local în cei mai aprigi avocați ai companiei de salubritate. Apoi, consilierii PNL au votat împreună cu PSD și aceste proiecte n-au trecut (evident, să nu uităm cine a făcut acest contract păgubos în anul 2008, pe o perioadă de 25 de ani).
  • Primăria Sectorului 1 a publicat pe site-ul instituţiei nota de control realizată de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) în data de 15 martie 2021. Potrivit acestui document, Primăria Sectorului 1 trebuie să recupereze IMEDIAT toate sumele nelegal plătite către operatorul de salubritate Compania Romprest Service SA. Și acum pregătiți-vă pentru ca unii lideri din PNL să nu dorească să recuperăm cele 117 milioane de lei de la această companie și să facă scut alături de PSD apărând alte interese. Fiți atenți la ședința de Consiliu Local de astăzi de la ora 15.00 să vedeți USL Sectorul 1 în toată splendoarea lui. PS: Pentru cei care nu înțeleg de ce avem nevoie de o hotărâre de consiliu: acest contract este realizat între Consiliul Local al Sectorului 1 și compania respectivă.

Consilierii PNL au spus într-o conferinta de presa organizata la primărie:

  • Dna primar este maestru al comunicarii in detrimentul managementului primariei. Cu fiecare ocazie ne ameninta, pune presiune pe consilieri sa ii voteze proiectele chiar daca acestea nu sunt in spiritul legii, face acuze nedreptatite fara baza reala cum ar fi ca avem legaturi cu Romprestul, ca sunt in fratie cu PSD.
  • Dna primar refuza un dialog cu noi, consilierii locali, partenerii de guvernare. Ne vedem obligati sa va aducem la cunostinta adevarul cu privire la situatia sedintei de azi. Sedinta a fost convocata de indata de dna primar. Sedinta de indata se convoaca in caz de forta majora sau extrema urgenta. Niciunul din proiectele de pe ordinea de zi nu se incadreza in aceasta situatie.
  • Proiectul privind serviciile de salubritate de reducere a frecventelor operatiunilor de maturat, stropit, intretinere. Simplist asta inseamna ca Romprest va trece de mai putine ori pe strazi pentru a le intretine si factura va fi mai mica. Nu exista studiu de impact. Nu ne putem asuma un proiect are nu are la baza niciun studiu si care nu garanteaza ca Sectorul 1 va ramane curat si fara gunoaie pe strada. Dna primar spune ca se va face cu voluntari. De asemenea din punct de vedere legal este discutabil
  • Legat de cererea de control a primarului asupra elementelor financiar-contabile ale companiei. Conform contractui, primaria  dar ANAF sau DIICOT pot realiza verificari fiscal-contabile. Legal nu putem vota acest supracontrol cerut de primar.
  • Dna primar stie ca sunt 3 procese in curs, ne dorim recuperarea banilor si nu are nevoie de la Consiliul Local de nicio aprobare sa mearga in justitie sa recupereze banii. Nu este adevarat ce spune pe FB. Are toate parghiile legale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.