Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou gazoduct va trece prin România: Care va fi traseul acestuia

gaze

Un nou gazoduct ar urma să fie construit prin Bulgaria, România, Ungaria şi Austria pentru a transporta gaze naturale din Orientul Mijlociu şi Asia, a declarat miercuri, la Deva, senatorul Haralambie Vochiţoiu (PMP), acesta menţionând că va susţine în Parlament demersurile legislative necesare pentru punerea în practică a proiectului.

'După câţiva ani de muncă a multor oameni, începe proiectul BRUA, care este, generic vorbind, denumirea unei legi şi a unui proiect uriaş, major pentru România: construirea unei conducte de gaze naturale între Bulgaria, România, Ungaria şi Austria. Este o conductă care va permite să aducem gaze mai ieftine din Orientul Mijlociu şi din Asia', a spus Vochiţoiu într-o conferinţă de presă organizată la filiala judeţeană a PMP Hunedoara.

Citește și: Iohannis, avertisment pentru noul ministru de Interne: 'Să avem garanția că rezultatul nu e viciat'

Potrivit acestuia, gazoductul va avea o lungime de 530 de kilometri, iar valoarea investiţiei se va ridica la 550 de milioane de euro. Senatorul PMP a menţionat că punerea în practică a acestui proiect va genera noi locuri de muncă, atragerea de investiţii şi noi firme cu potenţial de dezvoltare, în condiţiile în care conducta va trece şi prin Valea Jiului, o zonă cu probleme în ceea ce priveşte rata şomajului.

'Voi susţine în Parlament această lege pentru că este vorba şi de nişte exproprieri de teren, de lucrări de construcţie, avize. Este o lucrare absolut complexă, care ne va permite să nu mai fim dependenţi doar de gazul din Rusia, ci vom aduce gaze ieftine din Orientul Mijlociu şi Asia. Iar pentru Transgaz, o firmă românească, este o oportunitate uriaşă de a-şi întări prezenţa pe piaţa europeană', a explicat senatorul Haralambie Vochiţoiu.

Parlamentarul PMP a mai spus că ultimul document necesar pentru demararea investiţiei la gazoduct va fi semnat în luna septembrie, la Budapesta, iar lucrările ar putea demara la începutul anului viitor, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.