Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou grup de refugiaţi, care şi-au exprimat dorinţa de a părăsi România, îmbarcaţi în trenul de Budapesta

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam refugiati ucraina

Peste 40 de refugiaţi din Ucraina sosiţi zilele trecute în judeţul Buzău, care şi-au exprimat dorinţa de a pleca din România, au fost transportaţi în noaptea de joi spre vineri la Braşov şi îmbarcaţi în trenul spre Budapesta, informează Instituţia Prefectului.

Potrivit sursei citate, în centrele de cazare din Buzău au mai rămas 124 de refugiaţi din cei aproape 270 sosiţi în data de 8 martie.

"Alţi 43 de cetăţeni care au venit la Buzău din Ucraina în data de 8 martie au plecat în noaptea de joi spre vineri din centrele de cazare amenajate pe raza judeţului, fiind transportate în Gara Braşov, în urma demersurilor realizate de Instituţia Prefectului. De aici, cetăţenii s-au îmbarcat în trenul internaţional Braşov-Budapesta, continuându-şi călătoria spre destinaţii din vestul Europei. Întreaga acţiune s-a realizat fără incidente", se arată într-un comunicat de presă, remis vineri AGERPRES.

Reprezentanţii Prefecturii au menţionat că şi alţi cetăţeni ucraineni cazaţi în centrele din judeţul Buzău şi-au exprimat intenţia de a pleca în ţări din vestul Europei.

"În acest moment, în centrele de cazare din Buzău mai sunt, din grupul sosit în judeţ în data de 8 martie, conform raportărilor realizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, 124 de cetăţeni străini. Unii dintre aceştia şi-au manifestat intenţia de a pleca pe cont propriu, având achiziţionate bilete de avion sau autocar, pentru diverse destinaţii", se mai arată în comunicat.

Prefectul judeţului Buzău, Daniel Ţiclea, a ţinut să mulţumească tuturor instituţiilor implicate în gestionarea situaţiei refugiaţilor veniţi din Ucraina.

"În momente limită se văd caracterele frumoase. Toate instituţiile pe care le-am implicat - Primăria Buzău, Jandarmeria, ISU, Serviciul de Ambulanţă, IPJ Buzău, DGASPC, Crucea Roşie, toţi au reacţionat exemplar. Mulţumim Consiliului Judeţean, domnului preşedinte Neagu, pentru faptul că în mod rapid ne-a pus la dispoziţie platforma de pe care să putem gestiona cazarea refugiaţilor. În numele Instituţiei Prefectului, le mulţumesc şi mulţumesc Buzăului pentru reacţia avută, în acest prim episod al refugiaţilor din Ucraina, pe care, prin implicarea tuturor factorilor, am reuşit să-i tratăm cu omenie", a declarat Daniel Ţiclea.

În cursul zilei de marţi, în gara CFR Buzău a ajuns un tren ce transporta peste o mie de cetăţeni ucraineni, dintre care aproximativ 270 şi-au exprimat dorinţa de a coborî, aceştia fiind preluaţi şi cazaţi de autorităţi.

Ulterior, peste 110 refugiaţi, care şi-au exprimat dorinţa de a părăsi România, au fost transportaţi, cu sprijinul autorităţilor, la Braşov de unde au luat trenul spre Budapesta, a precizat Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.