Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou maxim istoric pentru indicele principal BET

BVB
BVB Bursa de la Bucuresti

Un nou maxim istoric pentru indicele principal BET: 14.737 de puncte, în creştere cu 0,5% faţă de şedinţa precedentă. Transgaz, plus 2,5%, Purcari, plus 1,6%, Romgaz, plus 1,4%. Acţiunile Petrom, în creştere cu 1,3%. Hidroelectrica stagnează.

Cu 0,5% s-a apreciat indicele principal BET în şedinţa de tranzacţionare de marţi, la 14.737 puncte de la 14.661 de puncte la finalul zilei de luni, şi a închis la un nivel istoric într-o şedinţă în care volumele de tranzacţionare au fost sub media anului, iar cea mai tranzacţionată acţiune, fără a lua în calcul tranzacţiile speciale, a atins doar 6,12 mil. lei, arată datele BVB, potrivit mediafax.

“Se pare că rezultatele financiare trimestriale au lăsat optimism în pieţe, cu noi maxime atinse atât pentru indicele principal, cât şi pentru componente importante ale acestuia”, spune Radu Cojoc, broker al Goldring, citat de Ziarul Financiar.

Din cele 20 de acţiuni ale indicelui principal BET, 15 au fost marţi pe plus – cu creşteri de la 0,1% pentru One United, 0,5% MedLife, 0,7% Digi, 0,8% Transport Trade Services, la 1,3% pentru Petrom, 1,6% Purcari şi 2,5% pentru Transgaz. Pe de altă parte pe minus au fost BVB (-0,31%), BRD (-0,35%), Electrica (-0,94%) şi Fondul Proprietatea (-1,1%). Hidroelectrica a stagnat la 119,8 lei.

Lichiditatea pe segmentul de acţiuni a fost de 42 mil. lei, comparativ cu media zilnică de 100 mil. lei. Cele mai lichide trei acţiuni au fost Banca Transilvania (6,1 mil. lei), Hidroelectrica (4,4 mil. lei), Fondul Proprietatea (4,2 mil. lei).

Pe plan extern marile burse europene au avut dinamici mixte: FTSE100 la Londra scădea la ora redactării acestei ştiri, la Frankfurt DAX creştea cu 0,13%, la Paris CAC40 scădea 0,3%, la Milano cu 1,1%. Peste Ocean, indicele Dow Jones scădea cu 0,2%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.