Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou pas spre monitorizarea TOTALĂ! Apple a lansat o aplicație prin care utilizatorii vor fi studiați

stiripesurse.ro
aplicatie apple

Apple a lansat o aplicaţie prin care utilizatorii dispozitivelor sale se vor putea înscrie în trei studii în domeniul sănătăţii, ceea ce le va permite să transfere date referitoare la sănătate pentru cercetări medicale, transmite Reuters, relatează News.ro.

Citește și: Anuțul care îngheață Europa - Ce se întâmplă cu gazele rusești

Studiile sunt efectuate în parteneriat cu institute de cercetare care includ Harvard T.H. Chan School of Public Health şi National Institute of Environmental Health Sciences al NIH.

Persoanele care descarcă aplicaţia vor putea să se înscrie în studii ca Apple Women’s Health Study, Apple Heart and Movement Study şi Apple Hearing Study, potrivit companiei.

După înrolare, participanţii care folosesc Apple Watch şi iPhone pot contribui cu date folositoare referitoare la mişcare, ritmul cardiac şi nivelul de zgomot, obţinute pe parcursul activităţilor zilnice, de la o plimbare la participarea la un concert.

Utilizatorii mai pot controla tipul de date pe care vor dori să le ofere în fiecare studiu.

Citește și: Tudorel Toader, reacţie la zvonul că Guvernul Orban ar putea cere revocarea sa din Comisia de la Veneţia: 'Era previzibil acest demers'

Iniţiativa survine într-o perioadă în care marile companii de tehnologie se implică tot mai mult în colectarea de date referitoare la sănătate de la utilizatori.

Google vrea să se implice pe piaţa dispozitivelor de monitorizare a activităţilor de fitness, anunţând în această lună că a făcut o ofertă de 2,1 miliarde de dolari pentru preluarea Fitbit, considerată o oportunitate pentru a introduce propriile sale dispozitive portabile şi a investi mai mult în dispozitivele digitale pentru sănătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.