Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou scandal BUBUIE în PSD: ministru PSD face praf un proiectul lui Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu

ziaruldevalcea.ro
sigla PSD

Plenul Senatului a adoptat tacit, luni, iniţiativa legislativă a social-democraţilor Liviu Pleşoianu şi Şerban Nicolae care schimbă condiţiile de funcţionare a ONG-urilor, după ce aceasta nu a mai fost dezbătută din lipsă de cvorum. Proiectul va ajunge, astfel, în dezbaterea Camerei Deputaţilor, care este for decizional și care au atras foarte multe critici din partea societății civile.

Citește și: Televiziunile de știri au difuzat imagini cu Stela Popescu în sicriu- FOTO

Ministrul pentru Dialog Social, Gabriel Petrea, a declarat că Guvernul nu susține proiectul din Parlament și a explicat că va veni cu un alt proiect, radical schimbat față de cel susținut de majoritatea PSD din Parlament.

„Practic (proiectul ministerului, n.r.) se îndreaptă către o transparentizare mai lejeră. (…) Noi nu am fost de acord cu forma iniţială care îngrădea foarte mult activitatea ONG-urilor”, a spus Petrea, menţionând că proiectul ministerului va fi lansat în dezbatere publică în maximum două săptămâni, informează Ecopolitic.

Petrea susține că au existat deja discuții cu ONG-uri, pe baza cărora se lucrează la Minister.

”Există în momentul de faţă la Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social un proiect de act normativ care modifică în totalitate OUG 26/2000 (care reglementează activitatea fundaţiilor şi asociaţiilor, n.r.). Aceste modificări vin în urma discuţiilor pe care le-am avut cu ONG-urile şi sunt menite să debirocratizeze foarte mult situaţia actuală, în condiţiile în care legea care guvernează acum asociaţiile şi fundaţiile este din 2000”.

El a arătat că este nevoie de o modificare legislativă în domeniul ONG-urilor, doar că aceasta trebuie făcută în funcţie de necesităţile şi de opţiunile societăţii civile.

„Noi aducem modificări în multe capitole din lege, nu doar în ceea ce priveşte transparetizarea activităţii acestora. Şi noi suntem de părere că o transparentizare a activităţii ONG-urilor e necesară, dar ea trebuie făcută la fel cum e pentru toate celelalte entităţi juridice din România, şi nu (trebuie, n.r.) o îngrădire a activităţii acestora”, a precizat Petrea, făcând astfel o paralelă între proiectul lui Nicolae şi Pleşoianu şi cel pe care intenţionează ministerul Consultării publice să-l lanseze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.