Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou SCANDAL imens în SUA după ce un afro-american a fost împușcat deliberat de poliție / VIDEO

nbcnews.com
betty shelby

Justiţia americană a deschis marţi o anchetă după ce un afro-american neînarmat a fost împuşcat de o poliţistă în Oklahoma (sud), un act care ilustrează din nou problema abuzului forţelor de ordine în relaţia cu persoanele de culoare, transmite AFP, conform agerpres.ro

Scena, care a avut loc vineri pe o şosea din Oklahoma, a fost filmată din două unghiuri diferite de camere video aflate într-un elicopter şi, respectiv, o maşină a poliţiei. 

Pe înregistrările video se poate vedea cum un bărbat, Terence Crutcher, cu armele poliţiştilor îndreptate asupra lui merge spre maşina sa ţinând mâinile ridicate.

DEMISIE în PNL: Un senator 'greu' și-a anunțat plecarea din partid


Terence Crutcher, despre care un poliţist aflat în elicopter spune că este un "tip rău", pare să îşi apropie mâinile de maşina sa în timp ce este încercuit de agenţi. Imediat, este împuşcat mortal şi se prăbuşeşte la sol. 

Aceste înregistrări video sunt "foarte tulburătoare", a declarat într-o conferinţă de presă Chuck Jordan, şeful poliţiei din Tulsa, al doilea oraş ca mărime din Oklahoma - stat situat la nord de Texas. El a precizat că nu a fost găsit nicio armă asupra lui Terence Crutcher şi nici în maşina acestuia. 

"Tipul ăsta mare şi rău era fratele meu geamăn. Tipul ăsta mare şi rău era un tată. Tipul ăsta mare şi rău era un fiu", a subliniat sora victimei, Tiffany Crutcher, în vârstă tot de 40 de ani.

VIDEO Klaus Iohannis a lansat Proiectul de ţară: Cine face parte din Comisie și ce prevede


"Tipul ăsta mare şi rău era înscris la universitatea tehnică din Tulsa pentru a ne face mândri, tipul ăsta mare şi rău îl iubea pe Dumnezeu, tipul ăsta mare şi rău cânta în fiecare săptămână la biserică, cu toate defectele sale", a adăugat ea într-o declaraţie acordată presei. 

Poliţista care l-a împuşcat pe Terence Crutcher, Betty Shelby, a fost suspendată din funcţie. Investigaţiile în acest caz sunt în prezent sub responsabilitatea autorităţilor federale de la Washington. 

"Încă un afro-american neînarmat omorât într-o intervenţie a poliţiei. Ar trebui să fie inadmisibil. Avem atât de mult de muncit", a reacţionat marţi pe Twitter candidata democrată la prezidenţiale, Hillary Clinton. 

Decesul lui Terence Crutcher vine să se adauge mai multor cazuri similare de brutalităţi comise de poliţie în ultimii doi ani asupra unor afro-americani neînarmaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.