Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou soi de plantă, considerat 'hrana bogaților' ar putea fi omologat în România

Foto România TV
planta anghinare soi columna

Un nou soi de plantă, considerat 'hrana bogaților' ar putea fi omologat în România

Banca de Resurse Genetice Vegetale Buzău va omologa și breveta în viitorul apropiat un nou soi anghinare. Este vorba despre soiul Columna, considerat "hrana bogaților".

Acest nou soi de plantă de anghinare se va numi Columna, însă va mai trece ceva timp până va putea fi consumată. Și asta întrucât se află în anul 1 de testare la ISTIS. Anghinarea din soiul Columna este considerată o delicatesă, dar poate fi întrebuințată nu doar în bucătărie. Are și întrebuințări medicinale, ornamentale și melifere, anunță romaniatv.net.

Un nou soi de plantă va fi omologat în România. În trecut, era considerată „hrana bogaților”

De la anghinare se consumă solzii care sunt cărnoși și suculenți, cel mai apreciat și utilizat în gastronomie fiind receptaculul floral; recoltarea calatidiilor se realizează începând cu luna iulie continuând până la venirea înghețului.

În trecut, anghinarea era considerată ”hrana bogaților”, scrie Antena 3.

Planta are și proprietăți curative: este un bun stimulator al sistemului imunitar datorită conținutului de inulină, este benefică pentru sănătatea ficatului și a inimii și reglează nivelul de colesterol.

Din semințe, frunze, tulpini și rădăcini se extrag nutrienți și substanțe bioactive folosite în tratarea diverselor afecțiuni.

Beneficiile consumului de anghinare

Cu siguranță, mulți dintre noi au auzit de anghinare, dar probabil că nu la fel de mulți au și consumat-o. Planta are nenumărate beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre ele:

stimulează digestia, datorită conținutului de enzime și fibre;

protejează ficatul de acțiunea radicalilor liberi;

susține detoxifierea organismului, prin stimularea eliminării toxinelor la nivel hepatic;

ajută la scăderea LDL-colesterolului, prin proprietățile hipolipemiante date de către cinarină și fitosteroli;

contribuie la menținerea presiunii arteriale în limite normale;

poate avea efecte benefice asupra menținerii unui nivel optim al glicemiei;

susține funcționarea sistemului imunitar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.