DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Un nou spaţiu de expoziţii va fi deschis la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

www.stireacalda.ro
muzeul taranului

Un spaţiu nou pentru expoziţii de artă contemporană va fi lansat de Muzeul Naţional al Ţăranului Român, pe 6 aprilie, în sala MNŢRplusC aflată la subsolul corpului de clădire B, sub Studioul „Horia Bernea”, informează News.ro.

„(Auto)ficţiuni” va fi primul eveniment dintr-o serie care urmăreşte revitalizarea unui spaţiu muzeal, dar oferă şi oportunitatea artiştilor şi curatorilor de a se manifesta pe un teren cu încărcături complexe, atât din perspectivă simbolică, cât şi istorică, a transmis muzeul într-un comunicat.

Spaţiul în care se deschide acest program este un fost atelier de hârtie manuală. „Pornind de la ideea că Muzeul Ţăranului a fost şi va fi mereu un spaţiu viu, propunerea de a transforma această sală într-un teren de experiment artistic este o iniţiativă care urmăreşte să coaguleze o comunitate nouă, formată din artişti activi pe scena de artă şi urmăritorii ei”.

Unele dintre expoziţiile deschise în sala MNŢRplusC vor purta referinţe la patrimoniul material şi imaterial al muzeului.

Citește și: CTP, ieșire furibundă la adresa susținătorilor medicului Flavia Groșan: ‘Cei care cred în rețeta dumnezeiască a Îngeresei, nu se duc la spital decât când încep să horcăie’

Expoziţia de deschidere propune trei artişti cu limbaje diferite de expresie, judecând prin prisma metodelor prin care îşi dezvăluie universurile personale: Olimpiu Bandalac (n. 1955), Raluca Ilaria Demetrescu (n. 1969) şi Giuliano Nardin (n. 1978), artişti care lucrează şi trăiesc în Bucureşti.

Între obiectivele acestui program se numără cartografierea unei reţele de artişti şi curatori care să colaboreze pe un teren instituţional, într-un cadru programatic actual, şi monitorizarea procesului de creaţie ca act artistic în producţii noi culturale.

Expoziţia de deschidere va trasa direcţia programului care se va desfăşura în acest spaţiu în viitorul apropiat. Selecţia artiştilor va fi realizată de Ilina Schileru, în calitate de coordonator de Programe Speciale la Muzeul Naţional al Ţăranului Român. Programele speciale vizează producţia de expoziţii de artă contemporană cu artişti români şi străini, şi workshopuri de incluziune socială prin artă pentru copii români, imigranţi şi refugiaţi, având ca tutori inclusiv artişti care vor expune în noul spaţiu.

Expoziţia, la care accesul este gratuit, va putea fi vizitată la Sala „MNŢRplusC” până pe 20 mai 2021, de miercuri până duminică, între orele 13.00 şi 18.00.

Vizitarea expoziţiei se va desfăşura respectând toate normele igienico-sanitare, în grupuri de maxim 4 persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.