Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou studiu afirmă faptul că cele mai mari niveluri de anticorpi se găsesc la copiii sub 10 ani

Freepik.com
copii telefoane

Potrivit unui nou studiu, copiii cu vârsta sub zece ani au niveluri mai mari de anticorpi după ce au fost infectați cu SARS-Cov-2, față de adolescenți și adulți. Lucrarea, publicată în revista științifică Jama, ar putea oferi un răspuns parțial la întrebarea încă studiată în mod activ de oamenii de știință: de ce sunt copiii mai puțin afectați de formele simptomatice ale Covid-19?

Anticorpii sunt produși în mod natural de organism, atunci când depistează un virus. Cercetătorii au analizat peste 31.000 de teste serologice efectuate în New York între aprilie și august 2020. S-au concentrat asupra celor care au fost pozitive și, prin urmare, indică o vindecare după Covid. Conform rezultatelor, copiii cu vârsta cuprinsă între unu și zece ani au dezvoltat un nivel mediu de anticorpi IgG (pentru imunoglobuline G, clasa de anticorpi prezenți cel mai mult în sânge), „semnificativ mai mare” decât la adulți, scrie smartradio.ro.

În plus, cele mai reduse niveluri de anticorpi IgG au fost observate la adulții tineri, cu vârste cuprinse între 19 și 30 de ani. Cifra crește apoi odată cu vârsta, din motive „care rămân neclare”, potrivit autorilor. Au fost efectuate analize suplimentare asupra unui număr mai mic de probe de sânge prelevate de la copii, adolescenți și adulți tineri, pentru a compara mai bine răspunsul imun dintre aceste grupuri. Nivelul mediu al anticorpilor IgG s-a dovedit a fi de două ori mai mare la copiii cu vârsta cuprinsă între 1 și 10 ani decât la adolescenți (de la 11 la 18 ani), care aveau la rândul lor cantități duble față de adulții tineri (de la 19 la 24 de ani).

„Rezultatele noastre sugerează că diferențele în manifestările clinice ale Covid-19 la pacienții copii, comparativ cu cele la pacienții adulți, s-ar putea datora parțial unui răspuns imun legat de vârstă”, scriu autorii. „Datele noastre pot explica parțial nivelul general mai scăzut al cazurilor simptomatice sau severe ale bolii la copii”. Un alt punct de remarcat: testele serologice s-au dovedit a fi pozitive pentru o proporție similară de copii și adolescenți ca și la adulți. Acest lucru sugerează că cei mici, chiar dacă fac mai rar forme simtomatice, „ar putea reprezenta un rezervor semnificativ de transmitere” a Covid-19, notează autorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.