Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou suspect, un tânăr nord-irlandez în vârstă de 23 de ani, a fost arestat în dosarul camionului la bordul căruia au fost găsite cadavrele a 39 de imigranţi

newstalk.com
Camion in care s-au gasit 39 de cadavre

Un nou suspect a fost arestat în dosarul camionului la bordul căruia au fost găsite cadavrele a 39 de imigranţi clandestini vietnamezi, a anunţat vineri poliţia britanică, relatează AFP, anunță news.ro.

Bărbatul, un nord-irandez în vârstă de 23 de ani, este suspectat de trafic de persoane şi de ajutorarea imigraţiei clandestine. El a fost arestat vineri dimineaţa, pe o autostradă, în apropierea Londrei, a precizat într-un comunicat Poliţia din Essex, însărcinată cu ancheta.

Citește și: Cutremur în piață! Cinci giganți se retrag din România

Cadavrele a 31 de bărbaţi şi opt femei au fost găsite la 23 octombrie într-un container, în zona industrială Grays, la est de Londra. Containerul provenea din portul belgian Zeebruges.

Şoferul camionului, Mo Robinson, în vârsră de 25 de ani, de asemenea din Irlanda de Nord, este acuzat de 39 de omucideri, trafic de persoane, ajutorarea imigraţiei ilegale şi spălare de bani. El urmează să compară în faţa unei instanţe penale la Londra săptămâna viitoare.

Alt nord-irlandez, Eamonn Harrison, a fost arestat la Dublin. Bărbatul, în vârstăde 22 de ani, originar din Newry, este vizat de o procedură de extrădare cu privire la aceleaşi capete de acuzare.

Alţi trei suspecţi au fost arestaţi şi eliberaţi pe cauţiune în cadrul anchetei.

Poliţia din Essex vrea să interogheze doi fraţi originari de la Armagh, în Irlanda de Nord, îndemnaţi să se predea.

Multe dintre victime proveneau dintr-o regiune săracă din centrul Vietnamului, care trăieşte din pescuit, agricultură sau industrie. Familiile se îndatorează cu mii de dolari pentru a trimite un membru în Regatul Unit prin filiere clandestine, în speranţa unor locuri de muncă bine plătite.

Citește și: Rareș Bogdan o închide pe Viorica Dăncilă: Stă între patru pereți, pentru că pe stradă este huiduită și apostrofată .

Această dramă a dezvăluit pericolele imigraţiei clandestine, cu traficanţi fără scrupule, care profită de vulnerabilitatea candidaţilor, ce ajung adesea în saloane cosmetice sau ferme ilegale de canabis, într-o stare de semisclavie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.