Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou val de migranți marocani a debarcat pe insula spaniolă Gran Canaria

Agerpres
migranti canalul manecii

Aproximativ 80 de migranţi africani la bordul a două bărci de pescuit au debarcat marţi în insula spaniolă Gran Canaria, adăugându-se altor câteva sute de noi sosiţi rămaşi acolo blocaţi, în condiţiile în care măsurile de izolare legate de coronavirus interzic transferurile către continent, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Prima ambarcaţiune a acostat în portul Arguineguin cu aproximativ 50 de persoane la bord, dintre care 23 se crede că sunt copii.

"Ei au ajuns în stare bună de sănătate, deşi puţin deshidrataţi", a declarat Gerardo Santana, şeful Crucii Roşii din Gran Canaria.

Un băiat de 16 ani a fost dus la spital cu vărsături şi greaţă.

O a doua barcă transportând 30 de bărbaţi, o femeie şi patru copii, a acostat pe coasta stâncoasă San Bartolome de Tirajana, unde medicii le-au luat temperatura şi le-au dat pături şi măşti.

Ambele grupuri vor fi testate pentru coronavirus şi vor fi supuse unei carantine de două săptămâni, a declarat o purtătoare de cuvânt a guvernului.

Citește și: Marcel Vela luat la întrebări de senatori. Val de acuze prin moțiunea: ‘Cu Vela ruptă, în timp de pandemie’

Agenţia de presă de stat EFE a relatat că trei migranţi recent sosiţi au fost testaţi pozitiv pentru virus şi sunt ţinuţi în izolare.

Migraţia ilegală către Insulele Canare, situate în vestul Oceanului Atlantic la vest de Maroc, a crescut de aproape şapte ori până acum în acest an, la 2.113 persoane pe 15 mai, în ciuda unei scăderi de 29% a sosirilor pe mare în Spania, potrivit datelor Ministerului de Interne.

Securitatea sporită în Marea Mediterană va face ca mai mulţi migranţi să rişte traversarea periculoasă a Atlanticului, a declarat Helena Malena, care conduce ONG-ul Caminando Fronteras, ce monitorizează fluxurile migratorii.

"Migranţii sunt încă acolo (...) şi trebuie să iasă cumva, astfel că mafiile deschid rute mai periculoase", a adăugat ea.

Centrele Crucii Roşii din insule sunt supraîncărcate şi organizaţia umanitară a recurs la cazarea migranţilor în săli de sport goale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.