Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un număr de 19 localităţi din patru judeţe, afectate de ploile şi furtunile din ultimele 24 de ore/ 37 de copaci şi 3 stâlpi au fost doborâţi, unii căzând pe ma

alephnews.ro
copac cazut masini

Un număr de 19 localităţi din judeţele Brăila, Galaţi, Iaşi şi Vaslui au fost afectate de ploile şi furtunile din ultimele 24 de ore, pompierii intervenind pentru a scoate apa din zeci de case şi curţi. Totodată, 37 de copaci şi trei stâlpi au fost doborâţi de vânt, fiind afectate mai multe maşini şi case, potrivit news.ro

"În ultimele 24 de ore, în contextul fenomenelor hidrometeorologice manifestate, s-au înregistrat efecte în 19 localităţi din 4 judeţe (Brăila, Galaţi, Iaşi şi Vaslui), unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 12 case, 43 curţi şi 11 beciuri. De asemenea, salvatorii au acţionat pentru degajarea a 37 copaci şi 3 stâlpi căzuţi pe carosabil, fiind afectate 16 autoturisme, 14 case şi 1 acoperiş al unui bloc de locuinţe", a arătat, joi, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Traficul rutier a fost temporar blocat pe două drumuri naţionale (DN 24 - Galaţi şi DN 24D - Vaslui) din cauza copacilor rupţi şi a apei acumulate pe carosabil.

Citește și: Stârnit de JUDECĂTORII ICCJ, fostul ministru Berceanu a dat `BOMBA`:`Bechtel...

Cele mai multe efecte au fost înregistrate în municipiul Bârlad, judeţul Vaslui, acolo unde precipitaţiile abundente au produs inundaţii, iar pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din peste 30 de gospodării.

"Important de menţionat este că în urma manifestării codurilor de vreme rea, nu au fost înregistrate pierderi de vieţi omeneşti", a precizat IGSU.

Joi dimineaţă, mai sunt intervenţii în desfăşurare în judeţul Vaslui.

Concomitent cu gestionarea fenomenelor de vreme rea, salvatorii au acţionat pentru stingerea a 134 de incendii, iar 101 dintre acestea au fost arderi necontrolate la mirişti, vegetaţie uscată şi gunoi, fiind afectate aproximativ 555 ha suprafeţe de teren. Pompierii au avut şi alte 260 de intervenţii, în sprijinul comunităţilor.

Totodată, în cursul ultimelor 24 de ore, peste 1.200 de persoane au primit asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD. Cele mai multe astfel de cazuri au fost gestionate în zona Bucureşti–Ilfov (288), urmată de judeţele Constanţa (69), Mureş (55), Timiş (52) şi Sibiu (50).

De asemenea, au fost transmise 26 de mesaje de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT, astfel: 7 mesaje privind prezenţa animalelor sălbatice (urşi), în judeţul Argeş (2), Braşov (2), Harghita (2) şi Mureş (1); 19 mesaje privind fenomenele meteorologice în judeţele: Bacău (6), Galaţi (2), Ialomiţa (2), Iaşi (3), Neamţ (2), Tulcea (1), Vaslui (3).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.