Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un oficial al Bisericii Ucrainene din Crimeea spune că a fost arestat

Panorthodox Synod
biserica ucraina

Responsabilul din Crimeea al noii Biserici Ucrainene, independentă de tutela religioasă a Moscovei, a afirmat că a fost arestat de poliţie în această peninsulă anexată în 2014 de Rusia, relatează agerpres.

CITEȘTE ȘI: Minunea naturii: Preparatul din struguri care previne cancerul şi încetineşte îmbătrânirea

Arhiepiscopul Kliment a declarat duminică prin telefon pentru AFP că a fost reţinut când se afla într-o staţie de autobuz la Simferopol, capitala administrativă a Crimeii. El a afirmat că poliţia a refuzat să îi spună de ce a fost arestat.

Conform Bisericii Ortodoxe Ucrainene de la Kiev, Kliment trebuia să se deplaseze în Rusia pentru a asista la procesul unui ucrainean acuzat de "terorism".

Prinsă la mijloc între legislaţiile rusă şi ucraineană, filiala din Crimeea a noii Biserici Ortodoxe Ucrainene s-ar putea vedea nevoită să-şi părăsească la începutul lunii martie sediul din peninsulă, situat într-o catedrală din Simferopol.

Autorităţile locale cer acestei filiale să se înregistreze oficial în Rusia, lucru pe care ea refuză să îl facă deoarece Kievul nu recunoaşte anexarea Crimeii şi noile autorităţi ajunse la putere în 2014.

Pe fondul crizei fără precedent cu Rusia din 2014, Ucraina a creat în decembrie o Biserică Ortodoxă independentă de tutela religioasă a Moscovei. Aceasta reuneşte Patriarhia Kievului, autoproclamată în 1992, şi mica Biserică Autocefală.

Ramura ucraineană a Patriarhiei Moscovei a refuzat să se asocieze acestei noi Biserici şi acuză presiuni din partea autorităţilor de la Kiev, care o percep ca pe o ameninţare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.