Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un oficial american cere ajutorul Bisericii Ortodoxe și al Guvernului: '80% din populația la nivel global trăiește într-o atmosferă de reprimare religioasă'

romania sua

Sam Brownback, ambasadorul SUA pentru libertate religioasă internațională, s-a aflat în ultimele zile într-o vizită în România. Oficialul american a avut discuţii cu reprezentanţi ai Guvernului şi ai Bisericii Ortodoxe, cărora le-a cerut ajutorul pentru promovarea libertăţii religioase în lume.

CITEȘTE ȘI: ATENŢIE la lipsa de zinc din organism: Care sunt simptomele şi ce boli pot apărea

"Am venit la îndrumarea secretarului de stat (Mike Pompeo, n.r.), care vrea să vadă o implicare mai mare a țărilor majoritar ortodoxe. Așadar, am venit aici pentru a asculta și pentru a vedea ce putem face pentru a colabora cu țările majoritar ortodoxe, care sunt problemele pe care le au acestea. În al doilea rând, este vorba despre recrutarea unor susținători și unor oameni care să ne ajute în chestiunile legate de libertatea religioasă. Credem cu tărie în libertatea religioasă pentru toată lumea, oriunde și oricând. De aceea, avem nevoie de mai multe țări și mai mulți susținători pentru acest efort, la nivel global. Așadar, sunt aici atât pentru a găsi o apropiere de ortodoxie, cât și pentru a recruta susținători pentru libertatea religioasă", a declarat Brownback, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Întrebat cum arată România în domeniul libertăţii religioase, în comparație cu țările din jur, oficialul american a precizat că peisajul arată destul de bine, însă există loc de mai bine.

"Mi-ar plăcea să văd (România, n.r.) că se implică într-o luptă în alte locuri acolo unde a aparține unei minorități religioase poate fi mortal sau poate duce la închisoare. Și avem nevoie de mai mulți aliați în această luptă. Sper că tot mai multe țări vor începe să privească dincolo de granițele lor pentru a proteja aceste lucruri. Nedreptatea pentru un individ este nedreptate pentru toți. Iar Statele Unite sunt un apărător al libertății pentru că noi credem în ea, credem că este fundamentală. Mai credem, de asemenea, că apărarea ei este rolul nostru în lume. Avem nevoie de aliați. Nu putem să facem lucrul acesta singuri. Mă refer la Biserica Ortodoxă și la Guvern pentru că lucrăm mult cu diferite instituții religioase. Lucrăm mult cu Biserica Catolică și cu Vaticanul. Lucrăm cu lideri protestanți și musulmani, cu țări budiste și hinduse. Lucrăm cu toți cei care sunt dispuși să lucreze cu noi pe această temă. În continuare, 80% din populația la nivel global trăiește într-o atmosferă de reprimare religioasă. Deci nu câștigăm nicicum lupta deocamdată, de aceea avem nevoie de aliați", a mai afirmat oficialul american, potrivit sursei citate.

CITEȘTE ȘI: Vitamina care ajută creierul să funcţioneze la capacitate maximă. Previne şi bolile psihice .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.