Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un oficial german și-a anunțat DEMISIA, în semn de protest față de planul pentru Grecia

Wolfgang Bosbach

Președintele Comisiei pentru afaceri interne din Bundestagul german, Wolfgang Bosbach, membru marcant al Uniunii Creștin-Democrate (CDU), și-a anunțat, joi, demisia din funcție, în semn de protest față de noul plan de ajutor financiar pentru Grecia, informează Agerpres.

Wolfgang Bosbach a precizat că părăsește șefia comisiei, dar își va păstra locul în Bundestag.

''Nu pot și nu voi merge pe acest drum'', a punctat el, explicându-și decizia prin riscurile prea ridicate pentru contribuabili ale unor viitoare împrumuturi pentru Grecia. Bosbach a mai spus că nu crede că Grecia își va putea achita datoria la termen și integral.

Politicianul în vârstă de 63 de ani, reprezentând landul Renania de Nord — Westfalia, este vicelider al CDU în Bundestag din 2009 și membru în legislativ din 1994.

Anunțul său survine la câteva ore după ce parlamentul elen a aprobat un al doilea set de reforme, deschizând calea pentru negocieri între Atena și creditorii internaționali pentru un al treilea plan de salvare.

Guvernul german a salutat votul deputaților eleni, șeful biroului cancelarului, Peter Altmaier, considerându-l 'un bun punct de plecare'.

La votul de săptămâna trecută din Bundestag, 60 de deputați conservatori din CDU și CSU au votat împotriva unui ajutor suplimentar pentru Grecia, dar măsura a primit acordul legislativului.

Unul dintre disidenți, Christian von Stetten, a declarat, într-un interviu pentru Nordwest-Zeitung de joi, că Grecia nici nu și-a demonstrat relevanța în sistemul zonei euro, nici nu este capabilă s-și plătească datoriile.

Propunerea ministrul german de finanțe Wolfgang Schaeuble privind o ieșire temporară a Greciei din uniunea monetară ar trebui să rămână pe masă, a subliniat von Stetten, citat de cotidianul din Oldenburg (nord-vest).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.