Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un oficial nord-coreean a criticat 'bluff-ul' diplomatic al preşedintelui american Donald Trump pe care l-a descris drept un 'moşneag lipsit de răbdare'

Infowars
FBI Trump

Un oficial nord-coreean a criticat luni ceea ce a numit ''bluff-ul'' diplomatic al preşedintelui american Donald Trump, pe care l-a descris drept un ''moşneag lipsit de răbdare'', reacţie ce survine în contextul negocierilor aflate în impas între Washington şi Phenian pe tema denuclearizării Coreei de Nord, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un au făcut în 2017 schimb de jigniri şi ameninţări cu apocalipsa nucleară. După acel moment de tensiune, Washingtonul şi Phenianul au iniţiat anul următor un dialog inedit pentru denuclearizarea Coreei de Nord, dar relaţiile s-au degradat din nou în februarie după eşecul summitului de la Hanoi.

Phenianul a dat Washingtonului termen până la finele anului în curs pentru a-i înainta noi propuneri în schimbul reluării negocierilor pentru denuclearizarea Coreei de Nord, ameninţând că în caz contrar va adopta o ''nouă direcţie'', neprecizată, dacă SUA nu vor prezenta ceva acceptabil.

Donald Trump a declarat sâmbătă că opţiunea militară rămâne deschisă, adăugând că ''Kim Jong Un este prea inteligent şi are mult prea mult de pierdut, de fapt totul, dacă va acţiona în mod ostil''.

În replică, Kim Yong Chol, fost ministru nord-coreean de externe, în prezent preşedinte al Comitetului coreean de pace Asia-Pacific, a criticat ''cuvintele şi atitudinile bizare'' ale preşedintelui american, pe care l-a calificat drept un ''moşneag iresponsabil şi incoerent''. ''Aceasta arată evident că Trump este un moşneag lipsit de răbdare'', iar ''din cuvintele şi expresiile lui putem vedea cât de mult este iritat astăzi'', a mai menţionat oficialul nord-coreean, într-un comunicat difuzat de agenţia oficială KCNA.

Citește și: Jandarmerița bătută în timpul protestelelor din 10 august 2018 mută în forță împotriva Jandarmeriei

El a adăugat că preşedintele Kim Jong Un nu a folosit ''deocamdată nicio expresie iritantă faţă de preşedintele american'', dar ''îngăduinţa'' acestuia faţă de Trump s-ar putea schimba. Trump ''trebuie să înţeleagă că stilul său de bluff şi ipocrizia sa par destul de anormale şi nerealiste pentru noi'', a mai indicat Kim Yong Chol. ''Noi nu mai avem nimic de pierdut'', a încheiat el.

Un alt responsabil nord-coreean, Ri Su Yong, vice-preşedinte al Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord, a scris într-un comunicat difuzat tot luni de KCNA că Trump ar trebui ''să se gândească de două ori dacă nu vrea să vadă consecinţe încă şi mai catastrofice''.

Fotografii din satelit, analizate în ziua acestor declaraţii, oferă indicii că Phenianul ar fi testat la finalul săptămânii un motor de rachetă, după ce Coreea de Nord a anunţat duminică realizarea cu succes, cu o zi înainte, a unui "test important" în baza de la Sohae, domeniu cu o importantă pondere în programul său de rachete, fără a oferi mai multe detalii cu privire la acest subiect.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.