Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un ostatic canadian a fost executat de răpitorii săi în Filipine

canada

Canadianul John Ridsdel, răpit în septembrie în Filipine, a fost executat de răpitorii săi, gruparea islamistă Abu Sayyaf, a anunţat luni premierul Justin Trudeau, declarându-se "revoltat", scrie AFP. "Responsabilitatea pentru această crimă comisă cu sânge rece revine în întregime grupării teroriste care a luat ostatic victima", a afirmat prim-ministrul într-o scurtă declaraţie televizată.

Un alt canadian, Robert Hall, răpit împreună cu John Ridsdel pe 21 septembrie în compania soţiei sale filipineze de pe faleza unui complex hotelier, este în continuare deţinut şi "în prezent" se depun "eforturi" pentru eliberarea lui, a precizat Justin Trudeau. "Canada condamnă fără rezerve brutalitatea" răpitorilor din gruparea Abu Sayyaf, a adăugat şeful guvernului canadian. În cursul zilei de luni, poliţia filipineză a informat că a găsit capul tăiat al unui străin pe insula Jolo (1.000 de kilometri sud de Manila), la câteva ore după expirarea ultimatumului fixat de Abu Sayyaf.

În martie, Robert Hall şi John Ridsdel au apărut mult slăbiţi într-o înregistrare video difuzată de gruparea jihadistă, alături de un norvegian, Kjartan Sekkingstad, răpit în acelaşi timp cu ei. Ei declarau că vor fi executaţi dacă nu va fi plătită o răscumpărare de mai multe milioane de euro. Fondată în anii 1990 cu sprijinul financiar al lui Osama bin Laden, Abu Sayyaf este acuzată că a organizat cele mai grave atentate teroriste comise vreodată în arhipelagul filipinez, în special cel împotriva unui feribot care a făcut peste 100 de morţi în 2004. În 2014, gruparea Abu Sayyaf, considerată "teroristă" de Statele Unite, a depus jurământ de credinţă faţă de gruparea Statul Islamic, care controlează vaste regiuni din Irak şi Siria, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.