Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un pachet CONTROVERSAT de legi va fi promulgat de Igor Dodon: Reformele anunțate, criticate de Ambasada SUA în Moldova

wikipedia.org
igor dodon

Igor Dodon, președintele Republicii Moldova, a anunțat joi că va promulga un pachet controversat de legi privind politica bugetar fiscală și amnistia de capital, în pofida avertismentelor provenite din partea experților, relatează site-ul de știri Unimedia.info, potrivit Mediafax.

Președintele moldovean a informat că va promulga pachetul de reforme fiscale deoarece acesta este necesar Republicii Moldova.

„Odată cu implementarea acestor reforme, după o întârziere de 9 ani, ar putea începe procesul de revenire a politicii economice a statului la vectorul stabilității din 2007-2008, oferind mediului de afaceri posibilități de dezvoltare, de creare a locurilor de muncă, de atragere a investițiilor, dar și de majorare a încasărilor la bugetul public. Reieșind anume din aceste considerente, dar și din altele pe care le voi expune în continuare pe fiecare inițiativă în particular, voi promulga acest pachet de legi, cu toate oportunitățile și eventualele riscuri pe care le comportă", a afirmat Dodon, potrivit Unimedia.

Parlamentul de la Chișinău a aprobat la 26 iunie în prima și a doua lectură Amnistia Fiscală. Ambasada SUA în Moldova a criticat proiectul, afirmând că aprobarea acestuia legitimizează furtul și corupția.

Pachetul de reforme a mai primit critici și din partea Fondului Monetar Internațional și Uniunii Europene, relatează site-ul publicației Balkan Insight.

Proiectul le va permite persoanelor fizice să declare bunurile ce le aparţin, care anterior se aflau formal în posesia altor persoane fizice, sau valoarea estimată a acestora. De asemenea, se prevede anularea penalităţilor şi amenzilor aferente bugetului public naţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.