Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un palestinian a fost prins de poliţiştii de frontieră din Iaşi, după ce a traversat Prutul cu o barcă

Un cetăţean palestinian a fost prins de poliţiştii de frontieră din Iaşi după ce a traversat râul Prut cu ajutorul unei saltele pneumatice, cu intenţia de a intra ilegal în România ca apoi să ajungă într-o ţară din vestul Europei, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi.

Potrivit sursei citate, bărbatul palestinian urma să fie sprijinit în acţiunea ilegală de un cetăţean sudanez, aflat în procedură de obţinere a unei forme de protecţie din partea statului român. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi trafic de migranţi.

"Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tomeşti au descoperit, pe direcţia localităţii de frontieră Ţuţora, două persoane de sex masculin, care nu-şi justificau prezenţa în zonă. Cei doi aveau asupra lor un permis de şedere temporară (protecţie subsidiară) şi un paşaport cu însemnele autorităţilor din Palestina. Deoarece bărbaţii nu erau vorbitori de limba română şi cetăţeanul palestinian nu deţinea documente prin care să poată proba intrarea legală în România, au fost conduşi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tomeşti în vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor", se precizează în comunicatul ITPF.

În urma verificărilor şi a cercetărilor efectuate cu câinele de urmă, poliţiştii de frontieră au stabilit că acesta a traversat râul Prut cu ajutorul unei saltele pneumatice, pe raza localităţii Ţuţora, încercând să intre ilegal în România, cu intenţia de a ajunge într-o ţară din vestul Europei, în vederea practicării profesiei de stomatolog.

Totodată, în urma investigaţiilor, s-a mai stabilit că tânărul urma să fie sprijinit în acţiunea ilegală de cetăţeanul sudanez, în vârstă de 34 ani, aflat în procedură de obţinere a unei forme de protecţie din partea statului român.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi trafic de migranţi.

În baza Acordului de Readmisie, cetăţeanul palestinian depistat în trecere ilegală a fost preluat de către autorităţile de frontieră din Republica Moldova în vederea continuării cercetărilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.