Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un parlamentar din Comisia de Apărare: Carmen Dan a compromis ancheta. Modul în care a procedat denotă amatorims sau intenţie

Inquam Photos / Octav Ganea
carmen dan

Deputatul USR Bogdan Ionel Rodeanu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că felul în care a procedat ministrul de Interne, Carmen Dan, la descoperirea dispozitivului de interceptare dovedeşte „amatorism sau intenţie”, afirmând că ancheta a fost compromisă pentru că nu s-a păstrat discreţia.

„Situaţia oricum este deosebit de gravă pentru că nu-i vorba numai despre un membru al Guvernului este vorba despre Ministrul Afacerilor Interne şi membru al CSAT, iar descoperirea unui astfel de dispozitiv activ de ascultare şi interceptare, în cazul dumneaei, poate fi considerată ca o breşă în ceea ce priveşte siguranţa naţională (...)”, a declarat deputatul USR Bogdan Rodeanu, membru al Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, la solicitarea MEDIAFAX.

Nicușor Dan, în RĂZBOI cu partidul pe care l-a fondat: Congresul USR, analizat de instanţă

Bogdan Rodeanu a afirmat că rezolvarea unui astfel de incident presupune „o maximă discreţie”.

„Nu ştiu dacă felul în care s-a procedat a fost amatorism şi intenţie. Orice membru al CSAT are la dispoziţie o structură la care poate apela în astfel de situaţii, o structură de specialişti, angajaţi ai unor instituţii ale statului român, care în situaţii de genul asta nu numai că acţionează repede, dar trebuie să acţioneze foarte repede. De la descoperire până la identificarea făptaşului timpul este crucial. În astfel de situaţii discreţia este maximă pentru că trebuie să vezi cine este la capătul celalalt al firului, să se facă demersuri de tip anchetă de organele specializate”, a spus deputatul USR.

Citește și: Sorina Matei demontează explicațiile SRI, în scandalul microfonului găsit în casa ministrului de Interne

Rodeanu a afirmat că felul în care a procedat ministrul de Interne a compromis ancheta.

„Dacă îţi doreşti să rezolvi problema, anunţi elementele operative pe care le ai la dispoziţie. Ideea este să se ofere măcar premisele unui flagrant în ceea ce priveşte elementul care a iniţiat această supraveghere. Ca ministru ai toate pârghiile la dispoziţie pentru a apăsa nişte butoane şi pentru a acţiona. Nu este vorba despre interesul demnitarului, ci de interesul ţării şi de siguranţa naţională, prin prisma faptului că faci parte din CSAT”, a conchis Rodeanu.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, miercuri seară, că a găsit dispozitivul de înregistrare audio în momentul în care a vrut să-şi pună telefonul la încărcat în priză, iar faţa prizei s-a desprins.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.