Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un parlamentar slovac de extremă dreapta a fost amendat după ce a fost declarat vinovat de rasism

Slovacia

Un tribunal din Slovacia a decis că parlamentarul slovac de extremă dreapta Milan Mazurek se face vinovat de rasism şi l-a condamnat la plata unei amenzi, a anunţat joi postul TV TA3, informează dpa. Membru al Partidului Poporului - Slovacia Noastră (extrema dreaptă) şi parlamentar din 2016, Mazurek i-a calificat pe membrii minorităţii rome drept "asociali" şi "paraziţi" care vor doar să "sugă" de la sistemul de asistenţă socială al Slovaciei, conform Agerpres.

În contextul în care incitarea la ură rasială poate fi pedepsită în Slovacia cu până la şase ani de închisoare şi revocarea funcţiei de parlamentar, Mazurek a fost obligat la plata unei amenzi de 5.000 de euro. Milan Mazurek a declarat că verdictul este unul "absurd" şi că procesul a fost unul "motivat politic, având drept singur scop descurajarea luptei noastre pentru drepturile oamenilor decenţi".

La rândul lor, procurorii şi-au exprimat nemulţumirea în legătură cu pedeapsa prea blândă. Ambele părţi pot înainta apel. Populaţia romă din Slovacia este estimată la circa 400.000, fiind a doua cea mai mare minoritate din această ţară membră a UE, după cea maghiară. Majoritatea etnicilor romi trăiesc în sărăcie şi, potrivit Amnesty International şi Centrului European pentru Drepturile Romilor, se confruntă cu discriminare şi diferite forme de segregare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.