Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un partid sare în apărarea lui Ponta și sesizează CSM: 'Se fabrică dosare penale la ordin'

ponta psd

Şeful Partidului România Unită, Bogdan Diaconu, îl apără pe Victor Ponta. Diaconu spune că procurorii fabrică unele dosare penale la comandă.  Partidul România Unită, prin președintele Bogdan Diaconu, trage un semnal de alarmă referitor la imixțiunea Ministerului Public ȋn activitatea politică din România, ajungându-se astfel, ȋn mod abuziv, ca procurorii să stabilească cine accede “ȋn funcții de demnitate publică alese” și cine nu, erijându-se astfel ȋn veritabili decidenți politici.

Citeşte şi: Maşina lui Vasile Blaga, implicată într-un accident auto: Precizări din PNL / FOTO

Ceea ce este mai grav, este faptul că aceștia, ȋn ordonanțele și rezoluțiile pe care le emit, consemnează reguli pe care trebuie să le ȋndeplinească persoanele care doresc să se lanseze ȋn viața politică, ȋncălcare aacestora aducând “grave prejudicii democrației”, se menționează ȋn aceste documente.

Citeşte şi: INCENDIU de amploare la o firmă de reciclare: Zeci de pompieri au intervenit să stingă focul / VIDEO

Aceste aspecte induc prezumția că procurorii acționează la comandă,ȋn sensul “fabricării” de dosare penale,pentru a stopa acțiunile politice ale unor lideri politici sau politicieni ȋn preajma alegerilor parlamentare.

Conform Codului deontologic al magistraților, aceștia“trebuie să-și exercite funcția cu obiectivitate și imparțialitate, având ca unic temei legea și principiile generale ale dreptului, fără a da curs presiunilor și influențelor exterioare. În desfășurarea oricarei activități, magistrații trebuie să aibă un comportament care să nu pună în niciun caz în pericol încrederea în independența lor.”

Citeşte şi: Lovitură pentru Gheorghe Mencinicopschi: Rămâne după gratii

Ȋn acest sens, sesizăm public CSM și Asociațiile de magistrați să se pronunțe asupra ȋncălcării independenței justitiei ȋn ceea ce priveste activitatea unor “magistrați-procurori”, care soluționează dosare penale ȋn care “sunt implicați” oameni politici - spre exemplu Olguța Vasilescu sau Victor Ponta. PRU militează pentru respectarea independenței justiției și drepturilor omului prevazute ȋn Constitutie și nu tolerează abuzurile făcute de procurori, constând ȋn “fabricarea la ordin” de dosare penale, conform unui comunicat de presă.

Citeşte şi: Liviu Dragnea spune tot: 'Victor Ponta nu a fost bucuros când l-a văzut pe Sebi Ghiță pe listă'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.