Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un pod înalt cât un bloc de 24 de etaje se construiește pe centura orașului Galați

Un pod înalt cât un bloc de 24 de etaje se construiește pe centura orașului Galați. Este vorba despre un pod hobanat care va avea înălțimea de 62 de metri și lungimea de 500 de metri. Obiectivul este inclus în cea mai mare investiție realizată vreodată de Consiliul Județean Galați, potrivit Mediafax.

Podul hobanat este o construcție unică în sud estul României. Obiectivul face parte dintr-o investiție uriașă, de aproximativ 40 de milioane de euro, în reabilitarea centurii orașului Galați. Proiectul este realizat de Consiliul Județean cu fonduri europene.

Citește și: Informații din ședința Orban-Vela-Tătaru-Arafat: Zonele unde masca de protecție ar putea fi obligatorie și pe stradă

„Este cea mai mare investiție în infrastructura rutieră a Galațiului. Podul hobanat al noului Drum de Centură prinde tot mai mult contur. Au fost forați 128 de piloți de rezistență, iar în acest moment se lucrează la armătura radierului de la pilonul central, un bloc de beton care va avea o înălțime de patru metri și jumătate. De asemenea, se lucrează și la celelalte picioare ale podului, lucrările fiind în diferite stadii de execuție. Extinderea și modernizarea Drumului de Centură este o investiție de 40 de milioane de euro”, a anunțat, pe Facebook, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Din punct de vedere statistic, podul hobanat de la Galați va avea 62 de metri înălțime și 500 de metri lungime. Acesta va fi prevăzut cu patru benzi de circulaţie, trotuare și piste pentru bicicliști.

Podul aflat în construcție face parte din centura orașului Galați care va fi modernizată complet pe o suprafață de peste 10 kilometri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.