Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un POLIȚIST a lovit un pieton în Slatina

renasterea.ro
politisti

Un poliţist din cadrul Poliţiei Municipale Slatina care se deplasa în cursul nopţii trecute pe o stradă din municipiu, în timpul serviciului, cu maşina instituţiei, în sensul de mers interzis de indicatoarele rutiere şi fără a avea în funcţiune semnalele acustice şi luminoase, a accidentat un pieton care traversa prin loc nepermis, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Claudia Radu.

Aceasta a precizat că şeful IPJ Olt a dispus duminică începerea unei anchete interne în acest caz, iar în urma producerii accidentului rutier a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Citește și: Hackerii români au năruit un gigant mondial: Cât de mare e paguba

Claudia Radu a precizat, pentru AGERPRES, că în maşina de Poliţie implicată în accidentul rutier se afla un echipaj, iar la volan se afla un agent de circulaţie de la Poliţia Slatina, în vârstă de 41 de ani.

Poliţistul se deplasa cu maşina pe un sens de mers interzis de indicatoarele rutiere, respectiv dinspre sediul Poliţiei Slatina spre intersecţia străzii Primăverii cu bulevardul A.I.Cuza.

Accidentul rutier s-a produs duminică noaptea, în jurul orei 0,45, pe strada Primăverii, în apropierea sediului Poliţiei Slatina, la câţiva metri de trecerea de pietoni de la intersecţia străzii Primăverii cu B-dul AI Cuza.

Maşina de Poliţie nu avea în funcţiune semnalele acustice şi luminoase.

Pietonul lovit de maşina Poliţiei, un bărbat de 60 de ani din Slatina, a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

Într-un comunicat de presă transmis duminică de IPJ Olt se menţionează că pietonul - victima accidentului rutier - avea alcool în concentraţie de 0,42 mg/l în aerul expirat la testul cu aparatul alcooltest.

'La data de 04.09.2016, orele 00,45, în municipiul Slatina, un bărbat, de 41 ani, din localitate, în timp ce conducea autoturismul, pe o stradă din municipiul Slatina, încălcând semnificaţia indicatorului rutier 'accesul interzis', la efectuarea virajului la dreapta, a acroşat un pieton, de 60 ani, din aceeaşi localitate, care se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis. Din accident, a rezultat vătămarea corporală a pietonului, care a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Conducătorul auto şi victima au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul conducătorului auto şi 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul pietonului. Ambilor le-au fost recoltate probe de sânge. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă', se arată în comunicatul IPJ Olt, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.