Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un portret rar al lui Mozart adolescent, scos la licitaţie la Paris

www.britannica.com
mozart

Un tablou atribuit maestrului Giambettino Cignaroli, în care este înfăţişat Wolgang Amadeus Mozart la vârsta de 13 ani, a fost pictat după triumful prodigiosului compozitor la Verona, în 1770. Christie's Paris îl va pune în vânzare la 27 noiembrie, cu o estimare stabilită între 800.000 şi 1,2 milioane de euro, informează AFP potrivit news.ro

Portretul, unul dintre cele mai rare tablouri pictate în timpul vieţii artistului, face parte dintr-o colecţie privată.

Tabloul, atribuit maestrului veronez Giambettino Cignaroli şi datat din ianuarie 1770, a fost pictat ca urmare a succesului concertului de orgă dat de compozitor la Verona în acel an.

"În general, numele pictorului este cel care atrage cumpărători. Aici, subiectul va fi Mozart", a explicat pentru AFP Astrid Centner, directorul Departamentului de tablouri vechi de la Christie’s Paris.

Tabloul îl imortalizează pe genialul adolescent care afişează un zâmbet în faţa clavecinului, îmbrăcat într-o redingotă roşu aprins, cu perucă albă.

Astrid Centner a spus: "Mozart degajă inteligenţă şi este foarte realist. Acest portret oferă un moment magic în cariera compozitorului".

Partitura care se află în faţa sa a făcut obiectul a numeroase tentative de descifrare. "Unii muzicologi spun că este lucrarea veneţianului Baldassare Galuppi, alţii spun că este vorba despre o partitură a lui Mozart care s-a pierdut. Există foarte puţine portrete cu Mozart copil pictate în timpul vieţii sale şi acesta este probabil ultimul aflat în colecţie privată", a spus directoarea de la Christie's.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.