Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un prefect din România, decizie CONTROVERSATĂ: Fără MINIJUPE și DECOLTEU în instituțiile publice

ONE.ro
decolteu

Decizie controversată luată de un prefect din România! Ciprian Adrian Florescu, prefectul județului Gorj, a emis un ordin care „îngrădește” accesul tuturor cetățenilor în instituțiile publice care-și au sediul în Palatul Administrativ, acestora fiindu-le impus un dress code, adică o restricție pe bază de vestimentație, scrie Gorj-domino.

Prefectul județului Gorj, Ciprian Florescu, a impus, printr-un ordin emis luni, 10 iulie a.c., mai multe reguli privind accesul și circulația persoanelor în Palatul Administrativ, iar cel puțin două dintre acestea neavând nici o legătură cu ”desfășurarea activităților specifice în timpul și în afara programului de lucru” în instituțiile care-și au sediul în clădirea din centrul orașului Tg-Jiu.

Numire SURPRIZĂ a premierului Tudose: Un fost informator al Securității, noul șef al Agenției Funcționarilor Publici

Prin măsurile impuse, prefectul Florescu nu face decât să îngrădească accesul reprezentanților mass-media la informații, în contradicție evidentă cu dispoziţiile speciale privind accesul mijloacelor de informare în masă la informaţiile de interes public, și anume ”Activitatea de culegere şi de difuzare a informaţiilor de interes public, desfăşurată de mijloacele de informare în masa, constituie o concretizare a dreptului cetăţenilor de a avea acces la orice informaţie de interes public”, potrivit art.15, alin.2 din Legea 544/2001.

Sorina Matei, noi date despre dosarul autostrăzii Sibiu-Orăştie în care apare numele Kovesi: 'Important este ce va spune ANAF'

Ordinul abuziv semnat de Florescu, care reglementează accesul în instituție, îi obligă pe angajații Jandarmeriei Române, cei care monitorizează intrarea și ieșirea persoanelor în/din instituție, să-i primească pe jurnaliști doar pe bază de tabel și numai după ce, în prealabil, solicită, telefonic, acordul biroului la care ziariștii doresc să ajungă. Pentru declarații de presă, sau alte informații publice, jurnaliștii vor fi direcționați într-un singur spațiu al clădirii, în Sala B, situată între parterul clădirii și etajul 1, și vor putea utiliza aparatele audio-video, sau telefoanele numai în locurile pentru care au primit aprobare.

Măsurile nu-i vizează doar pe jurnaliști ci pe toți cetățenii care, începând de luni, 17 iulie a.c, dată la care ordinul intră în vigoare, nu mai au acces în instituțiile din Palatul Administrativ dacă au o vestimentație inacceptabilă. Aceasta include ”pantaloni scurți, papuci de plajă, îmbrăcăminte indicând afilierea la o bandă sau alte obiecte de îmbrăcăminte cu caracter ofensator, vulgar, rasist, sexist, obscen, haine cu desene sau cuvinte sugestive, slogane. Nu vor fi permise articole de îmbrăcăminte sfâșiate, murdare și zdrențăroase, articole de îmbrăcăminte provocatoare, sau purtate provocator”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.