Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un primar de municipiu se alege cu plângere penală pentru că nu a aprobat un miting al secuilor

steagul secuiesc

Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc (CNS), Izsak Balazs, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că va depune plângeri penale pentru abuz în serviciu împotriva primarului din Târgu Mureş, Dorin Florea, şi a reprezentanţilor Poliţiei şi Jandarmeriei, care au dat aviz negativ organizării unui marş şi a unui miting al secuilor, din cauza violenţelor de anul trecut.

"Am redactat o plângere penală care urmează să fie încă analizată şi dezbătută de jurişti. Ne mai consultăm, dar în cursul lunii sper că depunem plângere penală pentru abuz în serviciu, printre altele. (...) Bineînţeles, împotriva domnului primar şi a acelor reprezentanţi ai autorităţilor care au fost şi care au participat la a doua şedinţă de avizare şi pe care aş putea să îi nominalizez verbal dacă aş fi primit Procesul Verbal", a spus Izsak Balazs, potrivit Agerpres.

Acesta a spus că prin neavizarea mitingului de protest, care era anunţat împotriva planului de reorganizare administrativ-teritorială a României, şi a marşului pe străzile oraşului, ce se dorea a fi organizat marţi, municipalitatea ar fi încălcat dreptul la libera exprimare.

Din acest motiv, Izsak Balazs a cerut tuturor organizaţiilor de etnie maghiară "să împărtăşească poziţia noastră şi să ia atitudine privind încălcarea drepturilor fundamentale".

Până în prezent la apelul lui Izsak Balazs a răspuns doar liderul Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT), Szilagyi Zsolt, care s-a deplasat la Târgu Mureş pentru a depune o floare la Monumentul Secuilor Martiri.

Acesta a declarat că interzicerea mitingului de marţi, de la Târgu Mureş, ar fi o lezare a drepturilor fundamentale şi că această "tensiune" ar fi creată de autorităţile locale, dar şi de cele centrale, în speţă Guvernul.

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a arătat, la rândul său, că oamenii trebuie să fie preocupaţi să creeze plusvaloare culturală, plusvaloare universitară, profesională şi "nicidecum să se uite la atitudinile extremiştilor care prin asta îşi câştigă salariul".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.