Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un primar PNL, soția sa și alte 4 persoane au fost REȚINUTE: Acuzații grave

Primarul comunei prahovene Floreşti, Eugen David, şi soţia acestuia, Simona David, consilier judeţean din partea PNL, au fost reţinuţi în urma unor percheziţii şi audieri în dosarul privind obţinerea abuzivă de fonduri publice, au declarat surse judiciare.

În acelaşi dosar au mai fost reţinute alte patru persoane, cei şase urmând să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Citește și: Microfonul Antena 3, furat in fata DNA

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova au efectuat, marţi, 29 de percheziţii la adrese din Prahova şi Braşov la persoane bănuite de abuz în serviciu, evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul calculat în acest dosar depăşind şase milioane de lei. Percheziţiile au vizat inclusiv Primăria Floreşti şi domiciliul soţilor David.

Potrivit unui comunicat al IJP Prahova, din cercetări a reieşit că persoanele bănuite ar fi beneficiat abuziv de fonduri publice, sumele obţinute fiind transferate într-un circuit comercial fictiv. Ulterior, banii erau retraşi numerar şi introduşi în circuitul civil, prejudiciul cauzat bugetului de stat prin aceste plăţi nelegale fiind de peste 3.200.000 de lei.

Citește și: Lider PNL : “Nu condamn fuziunea PMP-UNPR”

Totodată, una dintre persoanele vizate este bănuită că ar fi acordat în 207 cazuri plăţi cu titlu de ajutoare de urgenţă fără a fi întocmit documentaţia aferentă. De asemenea, prin contracte întocmite abuziv, aceasta a trecut mai multe bunuri în patrimoniul societăţilor pe care le controla, cauzând un prejudiciu de peste 770.000 lei.

Conform documentului citat, în perioada 2010 - 2015, cei bănuiţi în cauză ar fi creat un circuit financiar fictiv în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat.

Citește și: Ele sunt femeile cu cei mai mari și mai mici sâni: Locul ocupat de românce

"În fapt, persoanele în cauză, prin intermediul mai multor societăţi comerciale, ar fi efectuat operaţiuni bancare constând în emiterea, înregistrarea şi declararea la autorităţile fiscale de facturi, avize şi borderouri, în care erau înscrise operaţiuni comerciale care în realitate nu aveau loc. Prin acest fapt, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproape 2.200.000 de lei. Sumele rulate prin circuitul fictiv şi care constituie produsul infracţiunii de spălare a banilor se ridică la aproape 4.800.000 de lei", se mai precizează în comunicat.

Citește și: UDMR dă semnalul : Cioloş, bun de premier si dupa alegeri

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.