Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un proiectil exploziv a fost descoperit în Giurgiu în urma unor săpături la coloana de apă

Antena 1
proiectil

Un proiectil exploziv de calibrul 152 de milimetri a fost descoperit în Bâcu în urma unor săpături la aducţiunea de apă potabilă din localitate, pompierii intervenind pentru ridicarea acestuia.

"În seara zilei de sâmbătă, 19 iunie, ISU Giurgiu a fost solicitat prin 112 să intervină în localitatea Bâcu, judeţul Giurgiu, după ce mai mulţi muncitori au declarat că au descoperit un proiectil. La faţa locului s-au deplasat pirotehnicienii din cadrul ISU Giurgiu care au constatat că elementul de muniţie a fost scos la suprafaţă în urma unor săpături efectuate la coloana de alimentare cu apă potabilă a localităţii, iar muncitorii care l-au observat au sunat la 112 şi şi-au întrerupt activitatea până la sosirea specialiştilor', a declarat duminică purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.

Pirotehnicienii au constatat că era vorba de un proiectil neexplodat din cel de-al Doilea Război Mondial, calibrul 152 de milimetri, şi au continuat detectarea zonei unde se efectuau lucrările, fără să mai fie găsite şi alte obiecte asemănătoare.

Proiectilul exploziv a fost ridicat, transportat în condiţii de siguranţă şi urmează să fie distrus în poligonul de specialitate al ISU Giurgiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.