Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un proiectil exploziv şi două grenade defensive au fost găsite în pârâurile unei comune din județul Harghita

grenada

Un proiectil exploziv şi două grenade defensive au fost găsite, luni, în două pârâuri din comuna Lunca de Jos, la faţa locului intervenind echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, care le-a ridicat şi le-a depozitat în siguranţă.

Potrivit Biroului de Presă al ISU Harghita, prima misiune a avut loc în satul Valea Rece, comuna Lunca de Jos, unde un bărbat a găsit în pârâul Valea Rece un proiectil exploziv, calibru 100 mm, care provenea din cel de-al Doilea Război Mondial, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Gabriela Firea, atac INCENDIAR la adresa PNL: Au dat proba CINISMULUI! Nu le pasă de oameni

Bărbatul a găsit proiectilul în timp ce căuta piatră în pârâu şi l-a anunţat pe şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Lunca de Jos, Laszlo Miklos, care a alertat echipa pirotehnică a ISU.

Din Valea Rece, şeful SVSU i-a direcţionat pe pirotehnişti spre o altă misiune, în Lunca de Jos, unde, tot într-un pârâu, în timp ce se deplasa în zonă, un localnic a observat două obiecte, care au fost identificate de către specialişti ca fiind două grenade defensive, care proveneau din Primul Război Mondial.

Vezi și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 35: 'Debandada care se va crea cu ăştia ieşiţi pe străzi vă va depăşi'

În ambele cazuri, elementele de muniţie au fost ridicate şi transportate, în vederea depozitării provizorii, iar ulterior a distrugerii, într-un poligon autorizat.

Ambele misiuni s-au executat în condiţii de maximă siguranţă, fără să fie puse în pericol vieţi omeneşti sau bunuri materiale, a mai informat ISU Harghita.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.