Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un refugiat marocan, arestat în Germania: Voia să comită un atentat asupra ambasadei Rusiei

jurnaldevrancea.ro
catuse

Procuratura din oraşul german Dresda a anunţat marţi că un marocan în vârstă de 25 de ani, arestat într-o tabără de refugiaţi din localitatea Borsdorf (estul Germaniei), intenţiona să comită un atentat împotriva ambasadei Rusiei la Berlin, relatează agenţia EFE. Purtătorul de cuvânt al Procuraturii a declarat că suspectul a fost reţinut sâmbătă şi deocamdată nu a fost luată o decizie privind plasare sa în arest preventiv.

Conform primelor rezultate ale investigaţiei, un 'obiectiv potenţial' pe care-l avea în vedere era ambasada Rusiei la Berlin, care-şi are sediul într-un clădire emblematică situată lângă Poarta Brandenburg şi la mică distanţă de alte misiuni diplomatice, printre care se numără cele ale SUA, Marii Britanii şi Franţei. Potrivit presei germane, motivaţia solicitantului de azil marocan de a ataca ambasada Rusiei ar fi fost determinată de sprijinul pe care Moscova îl oferă regimului preşedintelui sirian, Bashar al-Assad, conform Agerpres.

Acelaşi marocan este acuzat şi pentru o ameninţare cu bombă în februarie într-un centru de formare profesională din Borsdorf, alertă care a impus evacuarea imobilului în care însă nu s-a găsit niciun dispozitiv exploziv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.