Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un responsabil al Semilunii Roşii Libiene a fost eliberat la 10 luni după răpire

News24
Libia

Un reprezentant al Semilunii Roşii Libiene (RCC) a fost eliberat sâmbătă, după zece luni de dispariţie forţată în estul Libiei, potrivit unei surse din Procuratura militară şi presei locale, citându-i rudele, scrie AFP.

Mansour Ati "a fost eliberat oficial datorită medierii tribului său", a declarat pentru AFP o sursă din cadrul Parchetului Militar, sub acoperirea anonimatului şi fără a oferi alte detalii, potrivit Agerpres.

"Mansour Ati a fost eliberat sâmbătă, după 10 luni de dispariţie forţată în mâinile unor părţi care nu au fost identificate de rudele" victimei, a afirmat site-ul libian de informaţii al-Wasat.

O fotografie a lui Mansour Ati, difuzată pe reţelele sociale şi preluată de presa locală, îl arată liber, alături de decanul tribului Maghriba, şeicul Salah Lataouech.

Reprezentant al filialei RCC din Ajdabiya (nord-est), Mansour Ati a fost răpit la începutul lunii iunie 2021 de persoane necunoscute în acest oraş sub controlul trupelor loiale omului forte din estul Libiei, mareşalul Khalifa Haftar.

O anchetă a fost deschisă imediat după ce a fost anunţată dispariţia lui.

Libia este angrenată într-o criză politică majoră după căderea regimului lui Muammar Gadhafi în 2011. Ţara are de-a face cu două guverne rivale de la începutul lunii martie, potrivit AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.