Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un român impune tema standardelor duble pe agenda Parlamentului European

Laurentiu Rebega

Europarlamentarul român Laurențiu Rebega a reușit să impună pe agenda Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală (AGRI) din Parlamentul European subiectul dublelor standarde la produsele distribuite în Europa de Est față de cele din Vest. Președintele Comisiei AGRI, Czesław Siekierski, a anunțat astăzi că pe 30 august, în forul pe care îl conduce, va fi luată în discuție scrisoarea pe care Rebega a trimis-o comisiei pe această temă.

Pe 28 iulie, europarlamentarul român s-a adresat atât președintelui Comisiei Europene, cât și comisiei AGRI din care face parte, pentru a solicita o rezolvare a situației prin care în Estul Europei ajung produse inferioare calitativ celor de pe piața occidentală.

Iată scrisoarea pe care Laurențiu Rebega i-a adresat-o pe 28 iulie președintelui Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală din Parlamentul European:

”Domnului Czesław Adam Siekierski

Președintele Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală

Parlamentul European

Stimate domnule Președinte,

 

Mă adresez dumneavoastră în calitate de membru al Comisiei AGRI profund îngrijorat de diferențele de calitate între produsele comercializate pe piețele locale și cele vândute sub același brand în supermarketurile din vest.

Așa cum probabil știți deja, studiile susținute de guvernele mai multor state din estul Europei par să demonstreze că multe alimente vândute cu ambalaje identice au avut o calitate superioară în alte țări ale UE.

Cetățenii statelor membre trebuie să beneficieze, conform tratatelor constitutive, de același drepturi și de protecție egală a drepturilor lor. Consider că este inadmisibil ca cetățenii din est să aibă acces la alimente de calitate inferioară decât cetățenii din vestul Europei.

În consecință, având în vedere importanța și actualitatea acestui subiect, vă solicit înscrieți de ordinea de zi a reuniunii Comisiei AGRI in luna septembrie subiectul dublului standard de calitate al produselor și să invitați Comisia Europeană la această dezbatere, pentru a vedea care sunt demersurile concrete pe care aceasta intenționează să le întreprindă pentru a se asigura că toți cetățenii europeni au acces la produse alimentare de aceeași calitate. Mai mult, cred  că trebuie avută în vedere o reuniune comună a comisiilor AGRI, ENVI și IMCO, ținând cont că acest subiect are implicații și mai multe domenii.

De asemenea, consider necesar și oportun să solicitați întocmirea unui studiu comparativ de către departamentul pentru politici competent, referitor la standardele existente în statele membre cu privire la aceleași produse alimentare comercializate.

Vă mulțumesc pentru colaborare și vă asigur de întreaga mea cooperare”.

content-image

Parlamentul European nu este responsabil de conținutul acestui articol. Articolul este subvenționat din bugetul 400 al Grupului ENL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.