Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un sârb care a încercat să transporte 20 de sirieni fără documente a fost arestat preventiv

houstonchronicle.com
extradare catuse

Un cetățean sârb care a încercat să transporte de la granița României cu Serbia până în Ungaria 20 de sirieni fără documente a fost arestat preventiv. Printre migranți erau trei copii. Grupul a fost prins de polițiștii de frontieră din Timiș.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au depistat, în cadrul unei acţiuni pentru combaterea migraţiei ilegale, desfăşurate pe raza judeţului Timiş, un cetăţean sârb care a sprijinit douăzeci de cetăţeni din Siria în încercarea de a trece ilegal frontiera. Incidentul s-a produs marți, pe parcursul nopții. Polițiștii au acționat în baza unor informații. Microbuzul în care se aflau sârbul și sirienii a fost descoperit în Lugoj. Toate persoanele au fost conduse la audieri, potrivit news.ro.

Citește și: Nicuşor Dan aduce noi acuzaţii: Caracatița Firea-Pandele, angajarile se fac numai pe baza de rudenie în administraţia bucureşteană!

„Din primele verificări efectuate de către polițiștii de frontieră a reieşit faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria, șaptesprezece adulţi şi trei minori, cu vârste cuprinse între 13 şi 35 de ani. La cercetări, persoanele în cauză au declarat că au fost preluaţi de şoferul microbuzului dintr-o localitate de pe raza judeţului Timiş, urmând a fi transportaţi în apropierea graniţei cu Ungaria. Aceştia au mai precizat că urmau să plătească sume cuprinse între 100 şi 200 euro de persoană, în momentul în care ajungeau într-un stat din vestul Europei”, au anunțat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Inițial, sârbul a fost reținut pentru 24 de ore și apoi un judecător a aprobat arestarea preventivă pentru 30 de zile. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.