Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un scandal de tip azilurile groazei bubuie și în curtea PNL! PSD forțează demisia lui Costel Alexe, pe model Firea

Inquam Costel Alexe

Prefectul judeţului Iaşi, Bogdan Cojocaru, solicită demisia şefului Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, pe motiv că un centru de plasament unde locuiesc 62 de copii cu nevoi speciale este deschis fără a avea licenţă de funcţionare.

Prefectul Bogdan Cojocaru, totodată lider al PSD Iaşi, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că la Centrul de zi ”Ion Holban” din Iaşi, unde locuiesc 62 de copii cu nevoi speciale, nu există licenţă de funcţionare din 30 iunie, autorităţile luând decizia de nu a mai prelungi licenţa din cauza condiţiilor improprii în care locuiesc copiii.Cojocaru a susţinut că lipsa licenţei de funcţionare a fost descoperită în timpul controlului făcut în ultimele zile de instituţiile de specialitate la Centrele de protecţie socială pentru bătrâni şi copii.

Potrivit prefectului, echipele mixte de verificare au constatat că acest centru de plasament, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Iaşi, nu mai are licenţă de funcţionare din 30 iunie.

”Acolo încă locuiesc 62 de copii cu nevoi speciale. În urma controlului au fost găsite grave neconformităţi, bucătăria şi spălătoria fiind închise pentru că nu erau asigurate condiţiile minime de igienă. În plus, imobilul se găseşte într-un avansat stadiu de degradare punând în pericol siguranţa şi sănătatea copiilor care locuiesc acolo. Trebuie să privim cu maturitate asupra acestor situaţii şi să punem pe primul plan sănătatea şi siguranţa oamenilor. Din păcate, la nivelul Consiliului Judeţean Iaşi situaţia de la Centrul de zi «Ion Holban» era cunoscută de foarte multă vreme. Dând dovadă de o neglijenţă aproape criminală, timp de trei ani Costel Alexe şi colaboratorii săi nu au făcut nimic. Nici nu au modernizat spaţiul, nici nu au mutat copiii. Incompetenţă şi indiferenţă”, a declarat prefectul Bogdan Cojocaru.

El a cerut demisia şefului CJ Iaşi, Costel Alexe.

”Sistemul trebuie regândit cu oameni performanţi, preocupaţi de activitatea din administraţie. Moral este ca toţi liberalii care conduc Consiliul Judeţean, în frunte cu Costel Alexe, să îşi dea demisia din funcţiile pe care le deţin”, a declarat Bogdan Cojocaru.

De asemenea, prefectul Iaşului a solicitat Consiliului Judeţean activarea planului de urgenţă.

”Sunt dispus să mă implic alături de instituţiile responsabile de rezolvarea acestei situaţii pentru a identifica cele mai bune soluţii de relocare a copiilor. Chiar dacă există un proiect de construire a trei case de tip multifamilial în care vor fi mutaţi aceşti copii, Consiliul Judeţean şi DGASPC au obligaţia de a le asigura permanent cele mai bune condiţii. Scuza că nu am mai făcut investiţii pentru că aceşti copii urmează să fie mutaţi nu ţine. Copiii cu nevoi speciale necesită îngrijire optimă şi azi şi mâine, nu doar de peste trei ani. Acesta este un mod cinic de a vedea lucrurile. Fără responsabilitate, viziune şi nicio urmă de empatie”, a mai spus prefectul Bogdan Cojocaru.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.